Hüsamettin Cindoruk'tan AK Parti'ye Ret - Son Dakika
Güncel

Hüsamettin Cindoruk'tan AK Parti'ye Ret

Başkanlık sistemi ve iktidarın çalışmalarına ilişkin görüşlerinin alınması için davet edilen Hüsamettin Cindoruk, AK Parti'nin davetini kabul etmedi.

04.02.2015 09:22  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüsamettin Cindoruk, Ak Parti'nin eski Meclis başkanlarının başkanlık sistemi dahil iktidarın çalışmalarına ilişkin görüşlerini almak üzere gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin davetini kabul etmedi.

"12 EYLÜL DARBECİLERİ BİLE..."

Cindoruk katılmama kararına ilişkin olarak da Milliyet'e şunları söyledi: "Seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla gerçekleştirilen son kongreleri Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırıdır. Anayasanın değiştirilemeyecek maddelerinden biri de parlamenter demokrasidir. Devleti ve cumhuriyeti kuran 1. Meclis bu konuda kati bir karar vermiştir. Tartışılamaz bile. Nitekim 12 Eylül darbecileri bile bunu tartışmamıştır."

HÜSAMETTİN CİNDORUK KİMDİR?

14 Mayıs 1985 tarihinde Büyük Kongre'de Doğru Yol Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi. Genel Başkanlık makamını, siyasi yasağı biten Süleyman Demirel'e bıraktıktan sonra 16 Kasım 1991 - 1 Ekim 1995 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığı yaptı. 17 Nisan 1993 günü, dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatı üzerine 17 Nisan 1993 - 16 Mayıs 1993 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığını vekâleten üstlendi. Süleyman Demirel cumhurbaşkanı seçilince boşalan DYP genel başkanlığı için aday olmadı.

TANSU ÇİLLER'LE YOLLARI AYRILDI

Tansu Çiller'in DYP genel başkanı olduğu dönemde Doğru Yol Partisi'nden ayrılıp Demokrat Türkiye Partisi'ni kurdu. Demokrat Türkiye Partisi, Mesut Yılmaz başbakanlığındaki koalisyon hükümetine katıldı; ama Cindoruk hükümette görev almadı. Parti 1999 genel seçimlerinde oyların % 0,58'ini aldı ve barajı aşamayarak TBMM dışında kaldı. Cindoruk, bu sonucun ardından Demokrat Türkiye Partisi genel başkanlığından ayrıldı.

16 Mayıs 2009'da yapılan Demokrat Parti 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, 3. turda 559 oy alarak partinin genel başkanlığına seçildi. Genel başkanlığa gelmesinin ardından, Demokrat Parti ile Anavatan Partisi'nin birleşme sürecinde etkin rol aldı. İki parti 31 Ekim 2009 tarihinde Demokrat Parti çatısı altında bütünleşti ve Hüsamettin Cindoruk da bu bütünleşmenin başındaki isim oldu.

Hüsamettin Cindoruk, siyaset yaşamını Demokrat Parti genel başkanı olarak sürdürmüş ve 2011 yılının Ocak ayına kadar bu görevde kalmıştır.

Hüsamettin Cindoruk\'tan AK Parti\'ye Ret
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hüsamettin Cindoruk'tan AK Parti'ye Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • KAHRAMANMARAŞLI: bu defada MHP diyecem AKP dedik yanıldık en azından MHP de şunu gördüm önce vatanım milletim sonra partim diyor 45 1 Yanıtla
  • ata celebi: Herkes akp nin ne olduğunu görüyor artik 22 9 Yanıtla
  • yeterrr: Daveti kabul etmedi diye bu kadar sevinmeyin halkta karşılığı olmayan siyasetçilerden biri ülkemizi mahfeden yolzuzlukların kralını yapan siyasetçi 9 19 Yanıtla
  • kudret tosun: memleketi 70 sente muhtaç eden yüzsüz politikacı siz değil miydiniz 10 18 Yanıtla
  • Anadolu: Bundan ne fikir alacaksınız? Gecen yuzyılda kaldı bunlar. 5 22 Yanıtla
  • Mehmet kartal: Ancak kendinizi avutursunuz Allah yolunda giden her zaman muvaffaktır her şey RTE için 3 22 Yanıtla
    lan: sen retnin nereli oşduğunu biliyonmu lan mal türk bile değil daha ret diyon 8 1
  • arkadaş: arkadaşlar akp nin oyları hizla düşüyor bu suriyeden milyonlarca kişinin gelmesi türkiyenin heryernine yerleşmesi halkı bezdirmeleri eğitim geriye gitmesi eğitim bakanını halk istemiyor ama akp ısrarla tutuyor türkiyede milyonlarca ışıdcıların olduğu ülkeyi geri gitmesi araplaşması 8 yaşındaki kız cocuklara türban takılması cizrede ülke kurulması işsizlik işci ölümleri torpilli memur alımları halk parayla bize oy verin akp üye olun denilmesi dış borc 400milyar dolar olması 4 bakanın yüce divana gitmemesi daha cok şey var ve akpnin oyları hızla düşüyor mhpnin oylarıda hızla yükseliyor chp dede yükseliş var yani türk milleti öyle bişeyki en ufak tehlike görse hemen anlıyor ve akpde gördü her kez kaymaya başladı sesiz sedasız kaymalar başladı 20 4 Yanıtla
    yani: evet öyle millet iyice bıktı tiksindi böyle pitikamı olur diyorlar 3 bin oy vermiş bizim aile akp yanlış yaptık diyorlar ve mhp vermek anlaştılar böylesi daha mantıklı 6 0 lan: garip neren tutuşdu hızla oy kaybına uramaya başladı akp yani halk akpnin yandaş kanallarını bile uydudan sildik izlemiyor diyor böylece halkın diriliş müzüğini calsın akpliler uyanış başladı oleyy türkiye kurutluyor 4 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement