Hukuk Temsilcileri İlk Darbe Duruşmasını Takip Etmek Üzere Silivri'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Hukuk Temsilcileri İlk Darbe Duruşmasını Takip Etmek Üzere Silivri'ye Geldi

Hukuk Temsilcileri İlk Darbe Duruşmasını Takip Etmek Üzere Silivri\'ye Geldi

Darbe girişiminde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatlarına uymayarak FETÖ adına hareket ettikleri iddiasıyla haklarından dava açılan 29 polisin yargılandığı ilk darbe duruşmasını takip etmek üzere çok sayıda hukuk derneği temsilcisi Silivri’ye geldi.

27.12.2016 13:46

Darbe girişiminde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatlarına uymayarak FETÖ adına hareket ettikleri iddiasıyla haklarından dava açılan 29 polisin yargılandığı ilk darbe duruşmasını takip etmek üzere çok sayıda hukuk derneği temsilcisi Silivri'ye geldi.

15 Temmuz Darbe Girişiminde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "herkes görev yerine geçsin, kalkışmaya karşı dirensin" şeklindeki talimatlarına uymadıkları ve silahlı kalkışmanın yaşandığı gece FETÖ adına hizmet ettikleri iddia edilen 29 polisin yargılandığı ilk darbe duruşmasını takip etmek üzere çok sayıda hukuk derneği temsilcisi Silivri'ye geldi. Silivri'de görülen davaya müdahil avukat olarak katılarak davayı takip etmeyi talep eden avukatlar, duruşma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sanıkların kimlik tespitiyle başlayan duruşma hakkında bilgiler veren avukatlar davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

"Bu davaya halkımızın sahip çıkması gerekiyor"

Bugün ilki görülen darbe duruşması hakkında konuşan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı Yasin Şamlı, "15 Temmuz Darbe Girişimi davasının yargılamaları bugün başlamış oldu. Bu Türkiye'de ilk defa halk tarafından bastırılan bir darbenin yargılanması. Bu darbecilerin yargılandığı davaya hem hukukçularımızın hemde halkımızın yeterince sahip çıkması gerekiyor. Bu dava halkımızın davasıdır. Bu dava milletimizin iradesine vurulan bir darbenin davasıdır. O bakımdan da halkımızın bu davalara duyarlı olması gerekiyor. Burada yargılanan sanıklar henüz sanık durumundadır. Suçları ortaya konulmuş daha doğrusu delilleriyle ortaya konulmuş bir mahkumiyet kararı ortaya çıkmış değildir. Yargılanacaklar ve bu yargılamada adaletin sağlanması için öncelikle mahkemelerin daha sonra hukukçuların üzerine düşen görevleri yapması gerekiyor" dedi.

"Türkiye'de açılan bütün davalara da müdahil olacağız"

15 Temmuz Derneği Genel Sekreteri Avukat Orhan Çağrı Bekar ise "Türkiye'nin her yerinde çeşitli davalar açılacak, çeşitli yargılamalar yapılacak 15 Temmuz ile alakalı biz 15 Temmuz Derneği adına bu davaya müdahil olduk. Müdahil dilekçemizi içeriye verdik. Şuanda davayı avukat arkadaşlarım takip ediyor. Bizde takip ediyoruz. Yargılamalar devam ediyor ve Türkiye'de açılan bütün davalara da müdahil olacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Savunmalar daha yeni başlıyor. İddianame okundu. Kısaca FETÖ terör örgütünün yapısını anlatan bir iddianame okundu. Şuan sanıklar savunma yapmaya yeni yeni başlıyor. Duruşmalar burada 4 gün sürecek" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hukuk Temsilcileri İlk Darbe Duruşmasını Takip Etmek Üzere Silivri'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement