"Hendek Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni" - Son Dakika
Güncel

"Hendek Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni"

"Hendek Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Bakanlık olarak 100 alanda dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz, bu 100 alanın içinde yaşayan nüfus ...

16.11.2013 18:50

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Bakanlık olarak 100 alanda dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz, bu 100 alanın içinde yaşayan nüfus 1 milyon, Türkiye'deki 75 milyonluk nüfusun 1 milyonluk kısmında dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Gürgen, "Hendek Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni"nde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl başlattığı dönüşüm uygulamalarının 1 yıl içinde Hendek'te temel atma töreniyle taçlandığını söyledi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci gibi belediye başkanları oldukça Türkiye'deki dönüşüm projelerinin hızlı yürüyeceğini belirten Gürgen, "Bu temeller çok kısa süre içinde inşallah konutlara ve iş yerlerine dönüşecek. Bakanlık olarak 100 alanda dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz, bu 100 alanın içinde yaşayan nüfus 1 milyon, Türkiye'deki 75 milyonluk nüfusun 1 milyonluk kısmında dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın evlerini tek tek tespit ederek riskli olanları yıkıp yapmak suretiyle yürütülen projelerde de 52 bin konuta ulaştık. Bunun için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kanunları çıkarmanın önemli olduğuna dikkati çeken Gürgen, asıl olanın uygulama kısmı olduğunu ifade etti.

Gürgen, 50 bin konutun yaklaşık 200 bin nüfus ettiğini dile getirerek, "Hendek'te başlattığımız temel atma töreni, inşallah konutlarla taçlanacak. Alanın riskli alan olarak ilan edilmesiyle şubat ayında bakanlığımızın yetkilerini Hendek Belediyesi'ne devrettik. Başkanımız bizim yüzümüzü yere düşürmedi, temel atma noktasına getirdi. Kira yardımı, kamulaştırma, konut ve iş yerlerinin yapımı, bunların teslimi olsun bakanlık olarak sizlerin yanınızdayız. Projenin sonunda anahtar teslimlerinde de beraber oluruz" ifadesini kullandı.

Hendek Belediye Başkanı İnci de şehircilikte öne çıkmayı ve dünya standartlarını yakalamayı hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Gürgen ve protokoldekiler, butona basarak kentsel dönüşümün temelini attı.

-kentsel dönüşüm toplantısı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Hendek Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement