HDP'li Zozani Demirtaş'ı Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

HDP'li Zozani Demirtaş'ı Eleştirdi

HDP\'li Zozani Demirtaş\'ı Eleştirdi

Eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Demirtaş'ın seçim kampanyasında kullandığı "Seni başkan yaptırmayacağız" söylemini eleştirerek, "Partiye oy getirdiğini düşünmüyorum" dedi.

06.11.2015 08:05  Güncelleme: 08:12

Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyalarında "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganını kullanmasını eleştiren eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, başkanlık sistemini savunduğu için partiden dışlandığını ifade etti.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in "Başkanlık sistemini tartışırız" sözleri dikkatleri HDP'de yaşanan değişime yönlendirdi. 7 Haziran öncesi parti içinde benzer söylemleri dillendirdiği için tepki toplayan HDP eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 1 Kasım'ın ardından partide yaşanan değişimi değerlendirdi.

"ÖCALAN KAPIYI KAPATMAZ"

Mevcut parlamenter sistemin, 90 yıl boyunca dayatıldığını ifade eden Zozani, "Üstelik bu sistem, doğru düzgün işlemiyor. AK Parti'nin, 'Başkanlık sistemi' teklifinin önemsenip tartışılması ve herkesin bu sürece katkı vermesinde yarar var. Öcalan'ın da bu tartışmaya kapı kapatacağını kimse düşünmesin" dedi.

"OYLAR SAHİBİNE GERİ DÖNDÜ"

Adil Zozani, " Türkiye'de bugüne kadar birçok Kürt partisi kuruldu ve seçimlere katıldı. Kürt partilerinin özelliği, kemikleşmiş seçmene sahip olmasıdır. Ama ilk kez, bir Kürt partisine gelen oylar, 1 Kasım seçimlerinde geri gitti. HDP'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinde kullandığı, 'Seni başkan yaptırmayacağız' söyleminin partiye oy getirdiğini düşünmüyorum. 7 Haziran'da HDP'ye gelen bu oylar, AK Parti'nin oylarıydı. 7 Haziran'dan sonra oylar sahibine geri dönmüş oldu. HDP'nin bu durumu iyi okuması gerekiyor" dedi.

BİR İTİRAF DA İZMİR'DEN

İzmir'de 7 Haziran'da yüzde 10.3 olan oyunu 1 Kasım'da yüzde 8.6'ya düşüren HDP'nin İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Sol, laik seçmen yine bizeden vazgeçmedi ama muhafazakar Kürtler'den oy alamadık. Çatışma hali olumsuz etki yarattı" ifadesini kullandı.(Kaynak: Akşam)

Son Dakika Güncel HDP'li Zozani Demirtaş'ı Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • hdp: kampanyasız mitingsiz savaş içinde sokağa çıkma nın zorlu şartlarında medyasız yüzde 11 e yakın oy almışsa hedef iktidardır bunu herkes bilsin gelecek seçim ne olursa olsun %20 den aşağı olmaz 17 18 Yanıtla
  • ay isigi: Kurtler hdp sizi temsil etmiyor. Hdp yi brakin. Hdp devlet ve millet dusmani. 19 5 Yanıtla
  • piston: Kurtler ne zaman ermeni güdümümden çıkarlar ozaman bu ülkede barış olur. Apo bir ermeni olduğu kanıtlanmişken nasıl olurda bir müsluman kürt bu oyuna gelir anlayamıyorum. Bu ülke 30 yıl kaybetti bi 30 yıl dahamı beklenecek. Herkez aklinı başına alsın. 15 8 Yanıtla
  • hemdem: senin gerçek bir partili olmadığını biliyorduk adil kurt. 3 10 Yanıtla
  • hevaL: HDP kesinLikLe kürtLerin partisi oLamaz OLMADI,eğer HDP kürtLer için sağLıkLı girişimLerde buLunacaksa neden yüksekova hastanesini yerLe bir etti,8-10 yaşındaki eLi kaLem tutan çocukLarı meydanLara gönderip eyLem yaptırıyorLar,HDP yöneticiLerinin çocukLarı YURT dışında en güzel ve seçkin yerLerde okuyup yaşarken beyni yıkanmış KÜRT çocukLarı dağda mağarada yatacak yer ve yiyecek yemek bulamazken kendiLeri ise BAŞKENTte ve turistik yerLerde Lüks bir yaşam sürdürüyorLar neden acabaaa 7 5 Yanıtla
    türkkizi: Vallaaa seni tebrik ediyorum agzina saglik !!!* 3 0
  • doğulu: Başkanlık Sistemi şuan dunyanıN en güçlü ülkeleri başkanlık lan yunetliyr 8 4 Yanıtla
  • olcay salici: Hdp, simdiden hukumetle baskanlik pazarligi yaparak cikar elde etmek icin yol yapmaya ve yaptirmaya baslamis. dun demirtasin kendisi bugun bu... 8 3 Yanıtla
  • GENÇZAZA: Şu adamları medyaya çıkarmayın ya... 8 3 Yanıtla
  • BitlisKürt: OY'LAR MHP'YE DADAŞ tek çare Dr.Sinan Oğan 3 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement