Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı - Son Dakika
Güncel

Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı

Taksim'de yapılan ve Ramazan ayının son cuma günü ibadete açılması planlanan caminin inşaatında sona yaklaşıldı. Caminin 20 metre yüksekliğinde 12 metre çapındaki dev avizesi ile 7 metre yüksekliğindeki kapısının kasası takıldı. 60 ışıklı dev avizenin elektrik testleri de yapıldı.

21.04.2021 09:26  Güncelleme: 11:15

Taksim'de yapımı devam eden caminin 20 metre yüksekliğinde 12 metre çapındaki dev avizesi ile 7 metre yüksekliğindeki kapısının kasası takıldı. Camide ince işçiliğe geçildi.

Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı

KAPININ ÇERÇEVESİ TAKILDI

Caminin ana girişi için yapılan 7 metre yüksekliğinde, 3 metre enindeki çelik kapının kasası da takıldı. Kamyonla getirilen kasa, vinçle indirildikten sonra kalabalık bir ekip tarafından yerine monte edildi.

Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı

İNCE BOYAYA BAŞLANDI

Öte yandan cami içine inşaat için kurulan iskeleler sökülüp, boyama işlemlerindeki ince işçiliğe geçildi. Namaz alanının ahşap duvar kaplamaları tamamlanırken, pencerelere ise korkuluklar takıldı.

Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı

HAT LEVHALAR ASILDI, AYETLER YAZILDI

Caminin tavanına Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan tarafından hazırlanan üzerinde "Allah, Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman, Ali" yazılı 6 hat levhası asıldı. Kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, kubbe kasnağında Al-i İmran Suresi, orta kuşak yazısında Bakara Suresi'nin 285'inci ve 286'ncı ayetleri ile Haşr Suresi'nin 20'nci ve 24'üncü ayetleri, giriş kubbesi göbek yazısında İhlas Suresi, giriş kubbesi kasnak yazısında Ayet-el Kürsi, ana kapı üstü yazısında Nisa Suresi 103'üncü ayeti yazıldı.

Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı

MİHRAB VE MİNBER

Caminin mihrabının üst bölümünün yapımı bitirilirken, mihrabın zemin bölümünde çalışmalar sürüyor. Mihrabın yazılı bölümü ise tozdan etkilenmemesi için naylonla kapatıldı. Minberde ise taş kaplamalar tamamlandı. Taş kaplamalarda süsleme çalışmalarına geçildi. Vaaz kürsüsünün taş kaplaması da bitti ve süsleme başladı.

Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Cami içinde tamamlanan bölümlerde ise, temizlik çalışmaları başladı. Hummalı çalışmanın sürdüğü caminin bahçesindeki mermerlerin döşeme işi ise tamamlanmak üzere.

Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı

RAMAZAN'IN SON CUMASI AÇILACAK

Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasını taşıyan caminin temeli 17 Şubat 2017'de atıldı. 2 bin 482 metrekare arsanın yaklaşık 16 bin 500 metrekarelik bölümüne inşa edilen camide 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Konferans ve sergi salonları yer alacak olan caminin minare yüksekliği 61 metre olacak. Bu yükseklik çevredeki diğer dini yapıların yüksekliği dikkate alınarak projelendirildi. Caminin ayrıca 165 araçlık otoparkı da bulunacak.

Taksim\'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de yapımı devam eden caminin 12 metre çapındaki dev avizesi takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • mert : ne gerek var. ? boşa masraf.. cami yapılcağına esnafa destek olunsa iyi olurdu. 11 28 Yanıtla
    OKEY: ADIN MERT AMA..ÇOK GEVŞEK GÖRDÜM...SEN DE FAZLALIKSIN AMA...BAK İMHA EDELİM DİYEN YOK 35 0 Vatandaş: Esnafı doyuramadı bu millet ve ülke..Almadıklari teşvik,destek ,ucuz kredi,hibe kalmadı fakay hep işler kötü,hep açlar...Allah gözünüzü doyursun...Camiyi görünce belki biraz dine imana gelirsiniz...Sürekli açız diyorlar veya diyorsun ..Hepsi yalan tabiki.Senin gibilerin cami,mescit ihtiyacı yok fakat,çoğunluğun buna ihtiyacı var. 6 0 Coni: Bu kadar cahil olunmaz ya. Camii nin yapımına başlandığında virüsün v'si yoktu ortada camii yi yarıda bırakacak halleride yokya. 2 0
  • haydar çakır: aciliyet gerektiren bir inşaat , vatandaş sokakda ibadet ediyor, bu tür haberler kabak tadı veriyor 15 4 Yanıtla
    karahisarlı: İNSANIN BEYNİNDE DİN İMAN ALLAH KORKUSU YOKSA EĞER,BÖYLE HABERLER KABAK TADI VERİR DOĞRU SÖYLÜYORSUN. 5 2
  • eren : vatandaş 20 sene önceki halini ne çabuk unuttu açlıktan susuzluktan sıralarda gunlerce bekliyordu geceden gidip hastahane kapısında nöbet tutuyordu işçi grevleri hiç bitmiyordu memur maaşları verilemiyordu esnaf kan ağlıyordu. Imf nin kuklası olmuşdu ülke borç dileniyordu şimdi çok şükür hiçbiri kalmadı sadece içimizde bizden görünüp bizden olmayanlar kaldı birde onlar bitse çok güzel olacak. 13 5 Yanıtla
  • Ali: Bunun dinle imanla bir alakası yok devlet arazilerine maliyetinin 10 katına yandaş inşaat şirketlerine camii yaptırıyorlar hem yandaş zengin oluyor hemde eleştirilemiyor çünkü soz konusu camii en ufak bir eleştiride dinsiz diyecekler düzeni iyi kurmuşlar 9 0 Yanıtla

Advertisement