Hatay Suriye'deki Sel Felaketinden Mağdur Aileler İçin Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Hatay Suriye'deki Sel Felaketinden Mağdur Aileler İçin Yardım Çağrısı

Suriye'deki sel felaketinden mağdur aileler için yardım çağrısıSURİYE'nin İdlib ve Lazkiye kentlerinde iki gündür şiddetini artıran yağışların sele dönüşmesi nedeniyle mağdur olan ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı'nca yardım...

27.12.2018 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki sel felaketinden mağdur aileler için yardım çağrısı

SURİYE'nin İdlib ve Lazkiye kentlerinde iki gündür şiddetini artıran yağışların sele dönüşmesi nedeniyle mağdur olan ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı'nca yardım çağrısında bulunuldu.

Suriye'nin İdlib ve Lazkiye kentlerinde iki gündür devam eden şiddetli yağışlar sele dönüştü. İdlib ve Lazkiye kentlerindeki çadır kent ve kamplar selin etkisiyle sular altında kaldı. Bu arada Türkiye sınırına yakın İdlib'in Atme Kasabası'nda selden etkilenen yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı kamplardaki siviller geceyi selden etkilenmeyen bölgelerdeki okul ve mescitlerde geçirmek zorunda kaldı. Kamp bölgelerindeki çadırların sular altında kalması nedeniyle ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 bin sivilin mağdur olduğu tespit edildi. İHH İnsani Yardım Vakfı sel felaketi mağduru siviller için yardım çağrısında bulundu.

İHH Suriye Çalışmaları Saha Sorumlusu Şuayip Altun, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Su baskının sele dönüşmesi sonucu iki gündür siviller boş bulabildikleri tüm alanlara sığınıyor. Mağdur olan insan sayısı giderek artıyor. Bu nedenle İdlib kentinin selden etkilenmeyen bölgelerinde kuracağımız barınma merkezlerindeki aileler için çadır, battaniye, sünger yatak, gıda malzemeleri ve kışlık kıyafet ihtiyacı bulunuyor. Tüm hayırseverleri destek olamaya davet ediyoruz"

Hatay Suriye\'deki Sel Felaketinden Mağdur Aileler İçin Yardım Çağrısı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Suriye'deki Sel Felaketinden Mağdur Aileler İçin Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement