Hatay Stk Temsilcileriyle 3 Saat Görüştü Bakan Ergin."Hak Arama Meşru Sınırlar İçerisinde... - Son Dakika
Güncel

Hatay Stk Temsilcileriyle 3 Saat Görüştü Bakan Ergin."Hak Arama Meşru Sınırlar İçerisinde...

Hatay Stk Temsilcileriyle 3 Saat Görüştü Bakan Ergin."Hak Arama Meşru Sınırlar İçerisinde...

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerle ilgili "Hak arama meşru sınırlar içerisinde yapılmalı" dedi.

09.06.2013 22:22

Stk TEMSİLCİLERİYLE 3 SAAT GÖRÜŞTÜ

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerle ilgili "Hak arama meşru sınırlar içerisinde yapılmalı" dedi.

Seçim bölgesi Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde trafik kazasında vefat eden MHP İl Genel Meclisi Üyesi Şıhca Şahan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Ergin, daha sonra 11 Mayıs'taki bombalı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Mustafa Kuday'ın ailesine başsağlığı diledi. Bakan Ergin, Reyhanlı'da AK Parti teşkilat yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantı öncesi Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan protesto eylemlerini değerlendirdi. Bakan Ergin, bölgesinde Türkiye'nin lider ülke konumuna geldiğini, bu ilerleyişi engellemek isteyen güçlerin kirli oyunlar oynadığını söyledi. 76 milyonun huzuru için hakça, tüm özgürlüklerden yararlanarak, hukuk çerçevesi ve barış içerisinde yaşama iklimini oluşturmaya çalışan bir iktidar olduklarını belirten Bakan Ergin, "Hak, özgürlük arıyorsak, bunları ararken başkalarının haklarını ihlal etmememiz gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını yerine getirmek için önemli hamleler yaptığını da dile getiren Bakan Ergin, hak arama özgürlüğünün kutsal olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Hak aranmalıdır, ama 'ben bu hakkı arıyorum' diyerek komşuma zulüm, eziyet yapma hakkına sahip değilim. Başkalarının hukukuna saygısızlık yapma hakkım yoktur. Benim özgürlük alanım, sizin özgürlük sınırınızın başladığı yere kadardır. Sizin alanınıza müdahale ettiğim anda orada huzur kalmaz. Orada barış, adalet kalmaz. Onun için kamu otoritesi, devlet bu sınırlara tecavüzü önlemek için vardır. Her bireyin, kendi içerisinde önemli kıymetli değerli görüşleri vardır. Bu görüşler o bireyden ortaya çıktığında, onun açısından değerlidir, saygı değerdir. 'Ama benim görüşüm önemlidir' diyebilirsiniz, bunu ifade edersiniz, ama benim görüşüme katılmazsanız, 'Ben şiddet uygularım' dediğiniz anda toplumun huzurunu sabote etmiş olursunuz. Demokrasi; herkesin doğuştan sahip olduğu, bu temel hakları özgürce kullanabilmesidir, fakat bunları meşru zeminde kullanabilmesi anlamını taşır. Hak arayışımız meşru zemin dışına çıktığında, o anda meşruiyetini kaybeder. Onun için hak aramaya, evrensel hukukun gereklerini yerine getirmeye sonuna kadar 'evet' ama toplumda kaos oluşturacak adımlara hayır. Çarşıda esnafın camını, çerçevesini indirmeye; insanların arabalarını yakmaya; evde ders çalışan çocuklarımızın çalışma ortamını sabote etmeye; hasta- yaşlıların hukukuna müdahale etmeye; hayır. Hak arama özgürlüğüne sonuna kadar; Evet . Ama meşru sınırlar içerisinde. Bir başkasının hakkını ihlal etme. O sınırı geçmeyeceğiz. Dile getirilen görüşler saygı değerdir, dikkate alınmalıdır. Demokrasiler çoğulcu yapılar, fikirlerin serbestçe ifade edilebilmesi içindir. Ama daha sonra bu fikirler içerisinden en çok itibar görenlerin uygulandığı sistemdir. AK Parti, 11 yıldan beri bunun mücadelesini veren siyaset kurumudur. Bunu milletin hukukunu korumakla yola başladık. 2002- 2013 yılları arasında yapılmış faaliyetlere bir bakın. AK Parti, bu ülkede egemenliği millete teslim etmek için mücadele etti. AK Parti, bu milletin üzerinde millete rağmen icraat yapmak isteyenlerin vesayet organlarını ortadan kaldırdı. Ak Parti; 'Yeter söz milletindir' düsturunu hayata geçiren partidir. Yıllardır verdiğimiz mücadele sözün de, kararın da millete ait olduğu iklimini oluşturmak mücadelesiydi. Bu iklim oluşuyor. Tekrar dikkatiniz çekiyorum; hak arama meşru sınırlar içerisinde yapılmalı, o takdirde saygı değer olmayı sürdürecektir."Ergin daha sonra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kaymakam Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İl Başkanı İsmail Kimyeci ile birlikte ikinci patlamanın olduğu bölgedeki esnafları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu

STK TEMSİLCİLERİYLE 3 SAAT GÖRÜŞTÜ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Antakya'da sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelip, gerginliğin önüne geçilmesi için çağrıda bulundu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in de hazır bulunduğu toplantıda sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yaklaşık 3 saat görüşen Bakan Sadullah Ergin, toplantı sonrası herkesin Hatay'ın huzur ve güvenliği için elinden geleni yapacağını söyledi. Bakan Ergin, her katılımcının tespit ve görüşlerinin tek tek not edildiğini vurgulayıp, şunları söyledi:

"Birbirimizi anlama noktasında verimli bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Kamunun, hükümet unsurlarının, devlet görevlilerinin bu süreçte yapabileceği çalışmalar sivil toplum kuruluşlarının alacağı inisiyatifler konusunda değişik görüşler dile getirildi. Önemli ölçüde mutabık olduğumuz bir sonuca vardık ve herkes kendi üzerine düşen çalışmayı yapacak. Bu coğrafyada huzur ve barış içerisinde yaşayan Hataylılar, bundan sonrada bu huzurlarını böldürtmemek için Hatay'ına sahip çıkacak. Ülkemize sahip çıkacağız. Şehrimize sahip çıkacağız. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız ve bu coğrafyada huzursuzluk, bu coğrafyada anarşi ve istenmeyen hadiselerin oluşmasına hep beraber gayret ederek müsaade etmeyeceğiz..

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Ramazan ÇELİK-HATAY/DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Stk Temsilcileriyle 3 Saat Görüştü Bakan Ergin.'Hak Arama Meşru Sınırlar İçerisinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement