Hamburg'Da Mehmet Yıldız Sol Parti 6. Sıradan Aday - Son Dakika
Güncel

Hamburg'Da Mehmet Yıldız Sol Parti 6. Sıradan Aday

Hamburg\'Da Mehmet Yıldız Sol Parti 6. Sıradan Aday

Hamburg'da 20 Şubat 2011 Tarihinde Yapılacak Olan Eyalet Parlamento Seçimleri İçin Sol Parti Düzenlediği Kurultayda Milletvekili Adaylarını Belirledi.

14.01.2011 16:04

Hamburg'da 20 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan eyalet parlamento seçimleri için Sol Parti düzenlediği kurultayda milletvekili adaylarını belirledi. Sol Parti Hamburg Eyalet Parlamento milletvekili Mehmet Yıldız 6. sıradan milletvekili adayı seçilirken, 9. sıradan 22 yaşında Cansu Özdemir seçildi.

HAMBURG'DA 20 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan eyalet parlamento seçimleri için Sol Parti düzenlediği kurultayda milletvekili adaylarını seçti ve Mehmet Yıldız 6. sıradan milletvekili adayı seçildi.

Kentin Altona semtinde Loise-Schröder-Okulunda gerçekleşen iki gün süren kurultaya Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, Sol Parti Hamburg teşkilatı başkanı ve aynı zamanda eyalet başbakan adayı Dora Heyenn, milletvekili Mehmet Yıldız ve milletvekili aday adayı olanlardan Cansu Öztürk, İrfan cüre, Mülayim Hüseyin, Hüseyin Erdoğan, Hamiyet Köse'de katıldılar.

Sosyal bir kent olmalı

Hamburg eyalet parlamento seçimi için geri sayım başlarken Hamburg'da bütün partiler seçim arenasına girdi ve büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Partisine destek vermek için Gregor Gysi'nin'de katıldığı kurultayda konuşan Dora Heyenn, 'Hamburg herkesin yaşayabileceği sosyal bir kent olması için çaba harcayacağız. Herkes için kiralar ödenebilir olmalı, öğrenciler parasız okuyabilmeli ve dar gelirli insanlara yardım edilmelidir. Partimiz bu temel çalışmalara büyük önem verecektir' dedi. Kurultayda belirlenen eyalet parlamentosu milletvekili aday liste başı eyalet başbakan adayı Dora Heyenn 119 delegenin 94 oyunu alarak seçildi. Joachim Bischoff 2., Christiane Schneider 3. sıraya seçildi.

Yıldız 6. sıradan Özdemir 9. sıradan milletvekili adayı

Sol Parti Hamburg Eyalet Parlamento milletvekili ve Sol Parti Hamburg-Mitte İlçe 2. seçim bölgesi 1. sıra adayı olan Mehmet Yıldız, kurultayda 6. sıra için üç aday adayına karşı mücadele etti. Oylama sonunda 117 delegeden 98'ni alarak 6. sıradan milletvekili adayı seçildi. Sol Parti Altona İlçesi seçim bölgesinden 2. sıradan milletvekili adayı seçilen 22 yaşında öğrenci genç kız Cansu Özdemir, Sol Parti eyalet seçim listesi 9. sıradan milletvekili adayı seçildi. Özdemir, 'Gençlere örnek olmak istiyorum ve çeşitli sorunlara çözümler üretmek istiyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamburg'Da Mehmet Yıldız Sol Parti 6. Sıradan Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement