Halter Federasyonu Genel Sekreteri Öztürk : "Altın Ve Gümüş Madalyalar Bekliyoruz" - Son Dakika
Güncel

Halter Federasyonu Genel Sekreteri Öztürk : "Altın Ve Gümüş Madalyalar Bekliyoruz"

Halter Federasyonu Genel Sekreteri Öztürk : "Altın Ve Gümüş Madalyalar Bekliyoruz"

Dünya Halter Şampiyonası, 16- 27 Eylül Tarihleri Arasında Antalya Expo Center'de Düzenlenecek. 88 Ülkeden 800 Sporcunun Katılacağı Şampiyona Yarın Seremoniyle Başlayacak.

15.09.2010 22:15

Dünya Halter Şampiyonası, 16- 27 Eylül tarihleri arasında Antalya Expo Center'de düzenlenecek. 88 ülkeden 800 sporcunun katılacağı şampiyona yarın seremoniyle başlayacak.

Antalya Expo Center'da 16- 27 Eylül'de yapılacak şampiyona, bu güne kadarki en yüksek ülke ve sporcu katılımıyla gerçekleşiyor. TRT 3'ün canlı vereceği, yayın haklarını sattığı Eurosport aracılığıyla dünyanın izleyeceği şampiyona, yarın saat 17.00'deki açılış seremonisiyle başlayacak. Girişlerin ücretsiz olduğu şampiyona için, 3 bin kişilik seyirci alanı oluşturuldu. Şampiyona için Antalya'ya gelen 88 ülkeden gelen 800 sporcu, kişibaşı 300'er olmak üzere toplamda 24 ton kaldıracak.

Konaklamanın yapıldığı Topkapı Palace Hotel'de bugün öğleden sonra yapılan basın toplantısında konuşan Halter Federasyonu Genel Sekreteri Zeki Öztürk, 800 sporcu ile 400 antrenör ile idarecinin Antalya'da buluştuğunu açıkladı. Bir sonraki yıl şampiyonanın yapılacağı Fransa Halter Federasyonu yetkililerinin Antalya organizasyonunu örnek almaya geldiğini belirten Öztürk, yaklaşık 10 aydır bu şampiyonaya hazırlanan sporcularımızdan altın ve gümüş madalyalar beklediklerini söyledi. Öztürk, Türk halkının Dünya Basketbol Şampiyonası'na gösterdiği ilgi ve alakayı kendi şampiyonalarına da göstermelerini beklediklerini vurguladı.

HALTERE KATKINIZ BÜYÜK

Halter sporunda en önemli ülkelerden olan Türkiye'nin yaptığı organizasyonlardan hep memnun kaldıklarını belirten Uluslararası Halter Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Aniko Nemetph Mora, "Türkiye halter sporunda en önemli ülkelerden birisi. Bu spora yaptığı katkı hatırı sayılır. Buraya gelen tüm sporcular, eminim bizim gibi sıcakkanlı karşılanacaktır" dedi.

İŞTE SPORCULARIMIZ

Müsabakada Türk Milli Takımı'ndan 48 kilo bayanlarda Nurcan Talay, Sibel Özkan, 53 kilogram bayanlarda Ayşegül Çoban, Aylin Daşdelen, 58 kilogram bayanlarda Bediha Tunadağı, 63 kilogram bayanlarda Sibel Şimşek, +75 bayanlarda Ümmühan Acar, 56 kilogram erkeklerde Gökhan Kılıç, 62 kilogram erkeklerde Erol Bilgin ve Bünyamin Sezer, 69 kilogram erkeklerde Ekrem Celil, Mete Binay, 77 kilogram erkeklerde Semih Yağcı, 94 kilogram erkeklerde Resul Elvan ve 85 kilogram erkeklerde İzzet İnce mücadele edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halter Federasyonu Genel Sekreteri Öztürk : 'Altın Ve Gümüş Madalyalar Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement