Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve belediye başkanları halk oylaması çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

02.04.2017 16:38

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve belediye başkanları halk oylaması çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milletvekili Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Turgut Özal Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, "tek adam" söylemlerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, "Diktatörlük nedir ben size söyleyeyim mi? 1940'larda benim dedem mezbelelik yerlerde Allah'ın dinini öğrenmeye çalışıyor ve Kur'an'ı ve ezanı yasaklıyorsanız, diktatörlük işte budur. Ama bundan hiç bahsetmezler. Bir daha bu ülkede özgürlüklerle ilgili bir kesintinin olmaması için vesayetçi anlayışların hükümran olduğu dönemlerin bir daha yaşanmaması için alçakların bir daha bu ülkede kaos oluşturmaması için inşallah güçlü bir 'evet' ile ülkemizin geleceğini teminat altına alacağız." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise bugün referanduma kimlerin "hayır" dediğini iyi görmek gerektiğini belirterek, 16 Nisan'da hepsinin oyunlarının bozulacağını kaydetti.

Gençlik kollarının çalışmaları

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey, AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ve gençlik kolları üyeleri de kent merkezi ile Akçadağ ve Pütürge ilçelerinde gençlerle bir araya geldi.

Özbey, halk oylamasının önemine dikkati çekerek, "Bugün Türkiye'de olan, sessiz bir devrimdir. Bir inkılabın gerçekleşmesidir. Farkında değiliz ancak 200 yıldır bu topraklara vurulan pranga kalkıyor. Bugün Hollanda tutuşmuş. ya seni ne ilgilendirir benim yapacağım değişiklik? Almanya tutuşmuş. ya seni ne ilgilendirir? 'Evet' çıkarsa ülke bölünecekmiş. O zaman neden bu PKK 'evet' demiyor da 'hayır' diyor? Aslında olay çok net. Halkımız da tüm bunların farkında olduğu için 16 Nisan'ı sahiplendi ve inşallah sandıklar 'evet' oylarıyla patlayacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ise anayasa değişikliği kapsamındaki 18 maddenin gelecek nesillerin daha güçlü ve rahat bir Türkiye'de yaşayabilmesi için sunulduğunu kaydetti.

Öte yandan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Çilesiz Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. 16 Nisan referandumu için halktan destek isteyen Polat, "Güçlü, itibarlı ve istikrarlı bir Türkiye için esnaf da vatandaş da 'evet' diyor. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder de Taştepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Muhtar ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği mahalle toplantısında konuşan Gürkan, "Üzerinde çok büyük oyunlar oynanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Oyun oynayanların oyunlarınızı bozmak ise bizlere ve sizlere düşer. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak tüm oyunlar bozulur." değerlendirmesinde bulundu.

Güder ise Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, 16 Nisan'da verilecek kararın gelecek nesilleri ilgilendireceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement