Halepli Ailenin Duygulandıran Kavuşması (1) - Son Dakika
Güncel

Halepli Ailenin Duygulandıran Kavuşması (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çocukların getirilişi Tampon bölge Çocukların Cilvegözü Sınır Kapısı'nda anneleri Leyla Raşid ile buluşması Çocukların annesi Leyla Raşid ile röport Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'teki bombardımanda...

30.12.2016 12:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çocukların getirilişi

Tampon bölge

Çocukların Cilvegözü Sınır Kapısı'nda anneleri Leyla Raşid ile buluşması

Çocukların annesi Leyla Raşid ile röport Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'teki bombardımanda bacaklarını kaybeden Mustafa Raşid, sınırın ötesinde kalan ve hayatlarından endişe duyduğu iki çocuğuna Adana'da kavuştu.

Doğu Halep'ten ailesiyle tahliye edilen ve Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren 31 yaşındaki Mustafa Raşid'in, Suriye'de kalan iki çocuğuna kavuşma hayali, Adana Valiliğinin devreye girmesiyle gerçeğe dönüştü.

Yapılan çalışma ile İdlib'teki kampta bulunan 5 yaşındaki Diya ve kardeşi 4 yaşındaki Melek, Suriye'den alınarak Türkiye'ye getirildi.

Çocukları, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda karşılayan anne Leyla Raşid, günler sonra gördüğü evlatlarıyla hasret giderdi. Daha sonra, çocuklar annelerinin eşliğinde babaları Raşid'in tedavisinin sürdüğü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Evlatlarını, hastane odasında karşısında gören babanın mutluluğu, AA kamerasına yansıdı.

Raşid'in eşi Leyla Raşid de çocuklarına kavuştuğu için Türkiye'ye teşekkür ederek, "Aklım hep çocuklarımda günler geçirdim. Günler sonra onların hayatta oldukları görmek ve onlara kavuşmak çok güzel, Allah'a binlerce kez şükürler olsun." dedi.

Duygularını anlatacak cümle bulamadığını dile getiren anne Raşid, şunları kaydetti:

"Benim için şimdi ikinci hayat başladı. Eşimin acılarıyla yaralanan yüreğim evlatlarımın yokluğuyla dağlanmıştı. Başta Türkiye devletine ve çocuklarıma kavuşmamızda emeği alan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlere minnettarız. Halep için çok üzülüyorum, inşallah bir gün Halep eski günlerine kavuşur bizler de vatanımıza döneriz. Türkiye'de olduğumuz çok mutluyuz. Evlatlarıma kavuştum bundan sonra her şey daha güzel olacaktır. Dualarım Halep halkı için, Allah'ım savaşı bir an önce durdursun."

Halepli Ailenin Duygulandıran Kavuşması (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halepli Ailenin Duygulandıran Kavuşması (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement