Hal Binasının Sorunları Bir Bir Giderildi - Son Dakika
Güncel

Hal Binasının Sorunları Bir Bir Giderildi

Hal Binasının Sorunları Bir Bir Giderildi

Hal Esnafı'ndan Başkan Çakır'a Teşekkür

01.02.2011 15:10  Güncelleme: 15:11

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Meyve ve Sebze halinde yapımı tamamlanan alt yapı, asfalt ve çatı kaplama çalışmalarını yerinde inceleyerek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

1 Şubat Salı günü gerçekleştirilen inceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanısıra Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan, Abuzer Kabakaş,Belediye Meclis Üyesi Sıddık Özdemir, bazı daire müdürleri ile Meyve ve Sebze Komisyoncuları Dernek Başkanı Yaşar Eryılmaz ve çok sayıda hal esnafı katıldı.

Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Hal Binasına yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden Dernek Başkanı Yaşar Eryılmaz, "Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır, göreve geldiği günden itibaren Hal esnaflarımızın sorunlarıyla yakından ilgilendiler. Kendisine iletmiş olduğumuz sorunlar bir bir giderildi.

Özellikle alt yapı çalışmaları, asfalt ve çatı kaplamasından dolayı kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Meyve ve Sebze Halimizin biraz daha eksiklikleri var, ancak Sayın Başkanımızın bu sorunları da bir bir gidereceğinden eminiz" dedi.

Hal Binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın dört bir yanında yatırım ve hizmetlerin devam ettiğini belirterek, mevcut yapıların daha verimli bir şekilde işletilmesi noktasında da yoğun bir çalışma gösterdiklerini söyledi.

Başkan Çakır, "Bunlardan biri de yeni hal binası. Daha önceki ziyaretlerimiz sırasında esnaflarımızla yaptığımız istişarelerde hal binasının bir takım eksiklikleri bize iletilmişti. Bunları projelendirerek tamamladık. Özellikle güneşli ve yağışlı havalarda ürünlerin zarar görmesi nedeniyle, iş yerlerinin ön kısımlarının kapatılması konusunda proje geliştirdik.

Yaklaşık 500 ton demir kullanılarak dükkanların ön kısımlarında 6.700 metrekarelik kapalı çatı alanı yaptık. Dükkanların bodrum katlarının havalandırmasının olmaması ve zaman zaman çökmelerin meydana gelmesi nedeniyle, alt yapı çalışmaları kapsamında bu eksiklikler de giderilerek bodrumlara havalandırma pencereleri açtırdık. Yeni düzenlemeler yapılarak yaklaşık 1 milyon liralık bir harcamayla 32 bin metrekarelik Hal Meydanı ile otopark alanını asfaltladık" dedi.

Hal Binası güney çıkışında da yeni düzenlemeler yapılarak çıkışların rahatlatıldığını ve düzenli hale getirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Hal binası arka kısmında yeni bir yol açıyoruz. Ayrıca doğalgaz şebeke hattı tamamlandı. Böylece Hal binasındaki eksiklikler büyük oranda tamamlanmış durumdadır. Bundan sonraki süreçte de eksiklikler varsa bunları da dikkate alarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hal Binasının Sorunları Bir Bir Giderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement