4 bin mahkumun firar ettiği Haiti'de çeteler Başbakan Henry'nin görevden alınmasını istiyor - Son Dakika
Güncel

4 bin mahkumun firar ettiği Haiti'de çeteler Başbakan Henry'nin görevden alınmasını istiyor

Ada ülkesi Haiti'de 2 hapishaneye baskın yaparak 4 bin mahkumun firar etmesini sağlayan ve kentin yüzde 80'ini kontrol altına alan çeteler, Başbakan Ariel Henry'nin istifasını talep etti. Çete lideri "Barbecue" lakaplı Jimmy Cherizier, Henry'nin görevden alınması için tüm çetelerin birlikte çalıştığını ifade ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Haiti'deki durumun yakından izlendiği belirtildi.

05.03.2024 11:13  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haiti'de 4 bin mahkumun firar ettiği hapishane baskınlarını düzenleyen çeteler, Başbakan Ariel Henry'nin istifasını talep etti. Çeteler, başkent Port-au- Prince'deki hapishanelere baskın yaparak kontrolü ele geçirdi ve Henry'nin istifa etmesini istedi. ABD ise durumu yakından takip ettiğini belirtti.

2 HAPİSHANEYE BASKIN DÜZENLENDİ

BBC'nin haberine göre, başkent Port-au-Prince'deki Croix des Bouquets bölgesi yakınlarında bulunan 2 hapishaneye baskın yapan ve kentin yüzde 80'ini kontrol altına aldığı iddia edilen silahlı çeteler, dün Henry'nin istifa etmesi için çağrıda bulundu.

4 bin mahkumun firar ettiği Haiti'de çeteler Başbakan Henry'nin görevden alınmasını istiyor

ÇETE LİDERİNDEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Haitili çete lideri, "Barbecue" lakaplı Jimmy Cherizier, "Hepimiz, kasabalar ve başkentteki tüm silahlı gruplar, birliğiz." açıklaması yaparak, Henry'nin görevinden alınması için tüm çetelerin birlikte çalıştığını söyledi. Henry, söz konusu saldırılar sırasında Haiti'ye Kenya liderliğinde çok uluslu bir güvenlik gücü gönderilmesini değerlendirmek için Nairobi'de bulunuyordu.

4 bin mahkumun firar ettiği Haiti'de çeteler Başbakan Henry'nin görevden alınmasını istiyor

ABD: HAİTİ'DEKİ DURUMU YAKINDAN İZLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, basına yaptığı açıklamada, çetelerin Haiti'deki en büyük 2 hapishaneye baskın ve silahlı saldırı düzenlemesinin ardından artan şiddet olayları nedeniyle ülkedeki durumun "yakından izlendiğini" belirtti. Miller, ABD'nin, çetelerin söz konusu eylemlerini kınadığını ifade etti. Silahlı çeteler, Haiti'nin başkenti Port-au Prince ve Croix des Bouquets bölgesi yakınlarında bulunan 2 hapishaneye 2 ve 3 Mart'ta silahlı saldırılar düzenlemiş ve güvenlik güçleriyle çatışmıştı.

4 bin mahkumun firar ettiği Haiti'de çeteler Başbakan Henry'nin görevden alınmasını istiyor

Çatışmalar esnasında yaklaşık 4 bin mahkum hapishaneden firar ederken, 12 kişi yaşamını yitirmişti. Hükümet, hapishaneden kaçan suçluların yakalanması için 72 saatlik olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini ve çarşamba gününe kadar belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

4 bin mahkumun firar ettiği Haiti\'de çeteler Başbakan Henry\'nin görevden alınmasını istiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4 bin mahkumun firar ettiği Haiti'de çeteler Başbakan Henry'nin görevden alınmasını istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement