Hagel Rus Mevkidaşı Şoygu ile Telefonda Görüştü - Son Dakika
Güncel

Hagel Rus Mevkidaşı Şoygu ile Telefonda Görüştü

Hagel Rus Mevkidaşı Şoygu ile Telefonda Görüştü

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü.

29.04.2014 02:21  Güncelleme: 07:52

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Amiral John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, görüşmede iki bakanın Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili bir dizi meseleyi ele aldığını kaydetti.

Bakan Hagel'in, Şoygu'dan, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna yönelik niyetlerine ilişkin kendisini aydınlatmasını istediğini belirten Kirby, Şoygu'nun da Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal etmeyeceği yönünde verdiği garantiyi teyit ettiğini bildirdi.

Kirby, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bakan Hagel, durumun ne kadar tehlikeli olmaya devam ettiğini vurguladı ve izlenebilecek sorumlu yol bulunmasına yönelik arzunu dile getirdi. Ukrayna güvenlik güçlerinin son dönemlerdeki eylemleriyle ilgili olarak da Bakan Hagel, Ukrayna hükümetinin, sınırları içinde kanun ve düzeni korumaya hakkı bulunduğunu yineledi. Hagel, Rus mevkidaşından, doğu Ukrayna'da rehin tutulan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın 7 gözlemcisinin serbest bırakılmasının sağlanması noktasında Rusya'nın yardımlarını da istedi.

Bakan Hagel ayrıca, Rusya'nın Ukrayna içindeki istikrarsızlaştırıcı etkisini sona erdirmesi çağrısını yineledi ve devam eden saldırganlığın Rusya'yı daha fazla izole edeceği ve bunun daha çok diplomatik ve ekonomik baskılarla sonuçlanacağı uyarısında bulundu. Hagel, herhangi bir diplomatik temasın da Ukrayna hükümetini içermesi gerektiğinin ayrıca altını çizdi."

Kirby, Hagel'in Cenevre Anlaşması'nın uygulanmasında ilerleme olması gerektiğine de işaret ettiğini ifade ederek, Hagel ve Şoygu'nun ileriye gitme noktasında birbirleriyle görüşmelere devam etmeleri gerektiğinde de mutabık kaldıklarını kaydetti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hagel Rus Mevkidaşı Şoygu ile Telefonda Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement