Güvenç: Ömrümüz Çocukları Toprağa Vermekle Geçti - Son Dakika
Güncel

Güvenç: Ömrümüz Çocukları Toprağa Vermekle Geçti

Güvenç: Ömrümüz Çocukları Toprağa Vermekle Geçti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Ömrümüz Çocukları Toprağa Vermekle Geçti" dedi.

17.08.2015 10:52

Şanlıurfa'da Akkuş ve Çal aileleri arasındaki barış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Herkes elini vicdanına koymalı ve işe derhal son vermelidir. Ömrümüz 20-25 yaşındaki körpe çocukları toprağa vermekle geçti. Yazıktır, günahtır diyoruz. İnşallah, Allah bu ateşe bir su serper" dedi.

Yaklaşık 9 ay önce Eyyübiye ilçesinde Akkuş ailesi ile Çal ailesi arasında başlayan husumet barışla sonuçlandı. Alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan husumet, Faruk Akbaş, Mehmet Tatlı, Mehmet Can Akkuş, Müslüm Akkuş gibi isimlerin araya girmesiyle giderildi.

Arap Meydanı'nda bulunan bir otoparkta verilen barış yemeğine annesinin vefatı nedeniyle henüz taziyesi devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kurum temsilcisi ve Akkuş ile Çal ailesinden bireyler katıldı.

AKBAŞ: ZEYTİN DALI UZATANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tarafların el sıkışmasıyla başlayan barış töreninde konuşan Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, "Barış için birbirimize ellerimizi uzatacağız. İnşallah, bundan sonra böyle üzücü olaylar yaşanmaz. Barışa zeytin dalı uzatan ailelerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Terör olaylarından dolayı her gün şehit haberlerinin gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Akbaş, herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

EKİNCİ: UMARIM BU BARIŞ ÜLKEMİZİN BARIŞINA VESİLE OLUR

Barış yemeğinde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise "İnşallah, barış anlamındaki birlikteliklerimiz artar; ama yeni kan davaları, husumetler oluşmadan, mevcutlar inşallah eritilir. Barış vesilesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah, hayırlarını kabul etsin. Umarım, bu tarz barışlar ülkemizin ve bölgemizin barışına vesile olur" sözlerini kullandı.

GÜVENÇ: BARIŞINIZ MÜBAREK OLSUN

İki aile arasında yaşanan barışın ülke barışına vesile olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç de, "Urfa, köprüyle, fabrikayla, barışla anılsın. Bu millet bunu hak ediyor. Bu millete kimse bunu çok görmemeli. Herkes elini vicdanına koymalı ve bu işe derhal son vermelidir. Ömrümüz 20-25 yaşındaki körpe çocukları toprağa vermekle geçti. Yazıktır, günahtır diyoruz. İnşallah, Allah bu ateşe bir su serper. Tekrar yatırım için konuşuruz. Sanayi konuşuruz. İstihdam konuşuruz diyorum. Barışınız mübarek olsun. Hepinizi tebrik ediyorum. Allah yardımcımız olsun" dedi. Konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Ramazan Arslan'ın yaptığı duanın ardından yemek ikramıyla devam eden barış töreni sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Güvenç: Ömrümüz Çocukları Toprağa Vermekle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement