Greenpeace'den Rusya'daki Tutuklamalara Tepki - Son Dakika
Güncel

Greenpeace'den Rusya'daki Tutuklamalara Tepki

Greenpeace\'den Rusya\'daki Tutuklamalara Tepki

Greenpeace üyeleri, Rusya'da gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılması için İstanbul'da bulunan Rusya Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

27.09.2013 17:36

Greenpeace üyeleri, Rusya'da gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılması için İstanbul'da bulunan Rusya Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

Özel bir enerji şirketinin Kuzey Buz Denizi'ndeki petrol aramalarını protesto etmek üzere harekete geçen Arctic Sunrise gemisi Rusya Sahil Güvenliği ekipleri tarafından durdurularak içinde bulunan 30 Greenpeace eylemcisi gözaltına alınarak tutuklu bir şekilde yargılanılmasına karar verildi. Tutuklu olarak yargılanacakların arasında Gizem Akhan isimli bir Türk vatandaşının da olduğu öğrenildi.

Greenpace İstanbul adına bir basın açıklaması yapan Hilal Atıcı, "Greenpeace'in Kuzey Kutbunda yaptığı eyleme karşı dün bir mahkeme gerçekleşti. Mahkemede arkadaşlarımıza iki ay boyunca tutuklu yargılanma kararı verildi. Bu iki ay boyunca bu mahkeme arkadaşlarımızın korsanlıkla yargılanıp yargılanmayacağını araştıracaklar. Bırakın iki ay, bu arkadaşlarımızın iki dakika bile korsanlıkla yargılanmak gibi bir şey olamaz. Çünkü Greenpeace barışçıldır. Şuanda iki ay boyunca tutuklu kalacak Gizem Akhan'ın hem de 29 tane Greenpeace eylemcisinin bir an önce serbest bırakılması için burada bulunuyoruz. Biz her gün saat 13.00 ile 13.30 arasında arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar burada bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Rusya İstanbul Konsolosluğu'na iletilmek üzere arkadaşlarının serbest bırakılması talebini içeren bir mektup konsolosluk çalışanlarına verildi. Ardından bir süre konsolosluk önünde bekleyen grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Greenpeace'den Rusya'daki Tutuklamalara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement