Göcek Sadıkoğlu: Yatı Tevfik Bey Kiraladı Savarona'ya Baskın: 8 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Göcek Sadıkoğlu: Yatı Tevfik Bey Kiraladı Savarona'ya Baskın: 8 Gözaltı

Göcek Sadıkoğlu: Yatı Tevfik Bey Kiraladı
Savarona\'ya Baskın: 8 Gözaltı

Jandarmadan Yazılı Açıklama

28.09.2010 21:05

JANDARMADAN YAZILI AÇIKLAMA

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan Savarona yatının da kullanıldığı insan ticareti ve fuhuş operasyona yönelik yapılan yazılı açıklamada, operasyonun 2009 yılı sonlarında Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Boğazkent Beldesi'nde bir kişinin yakalanmasıyla başladığı belirtildi.

Bu kişinin Ukrayna ve Rusya'daki mankenlik ajanslarından temin ettiği aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu kızları Antalya'daki turizm belgeli tesislerde maddi durumu iyi olan kişilere yüksek paralar karşılığında pazarladığı bilgisine ulaşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan takip neticesinde şahsın tek başına hareket etmediği, Antalya ilinden 4 kişi, İstanbul ilinden 2 kişinin de organizasyon içerisinde yer aldığı ve bu gruba tespit edilen 1 şahsın finans sağladığı anlaşılmıştır. 28 Eylül 2010 günü belirtilen grubun Savarona isimli yatı kiraladıkları ve yurt dışından getirilen bayanlara fuhuş yaptıracakları tespit edilmiş ve adli mercilerden gerekli kararlar alınarak eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara ve Muğla illerinde operasyon yapılmıştır" derildi.

Açıklamada, eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara ve Muğla illerinde yapılan operasyonlarda insan ticaretini organize eden 8 kişinin yakalandığı, insan ticareti mağduru 15 kadın ve kızın tespit edildiği belirtildi.

Operasyon yapılan Savarona yatındakilerden 6'sının yabancı uyruklu işadamı olduğu belirtilen açıklamada, "Şahıslarla birlikte suçta kullanılan belgeler ve elektronik malzemeler ele geçirilmiştir. Operasyonu Antalya İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri iştirak etmektedir" denildi.

Açıklamada şüphelilerin soruşturma sonrasında Antalya'daki adli mercilere sevk edilecekleri kaydedildi.

SADIKOĞLU: YATI TEVFİK BEY KİRALADI

Savarona yatının sahibi Kahraman Sadıkoğlu'na DHA muhabirleri telefonla ulaştı. Bir iş için Irak'ın Basra kentinde olduğunu söyleyen Sadıkoğlu olaydan yeni haberinin olduğunu belirterek, olayı çözebilmek için yarın İstanbul'a geleceğini söyledi.

Çok iyi Türkçe bilen Kazak işadamı T. A.'nin, Savarona'yı beş- altı yıldan bu yana bu tarihlerde bir haftalığına kiraladığını belirten Kahraman Sadıkoğlu, olayla iligili DHA muhabirine şunları söyledi:

"T. A'nın Arnavutköy'de villası var, hem de Newyork'ta inşaatları. Çevresi çok geniş bir kişi. Tekneyi kiraladığı zaman yanında Kazakistanlı bakanlar da oluyor. Sürekli yanlarında 8- 10 bayan da bulunuyor. Bu nasıl algılanıyor, anlayamadım. Otele de insanlar yanında bayanlarla geliyor. Durumu açıklığa kavuşturabilmek için kaptanlarımı aradım ama telefonlarını almışlar, görüşemiyorum. Tekneyi üç gün önce Bodrum'dan aldılar, Antalya'ya gidiyorlardı. Bu insanlar, Türkiye'ye ilk kez gelmiyor, Savarona'yı da ilk kez kiralamayor. Bunu tam olarak çözebilmek için yarın İstanbul'a geliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göcek Sadıkoğlu: Yatı Tevfik Bey Kiraladı Savarona'ya Baskın: 8 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement