GKV Genç Meclisi Göreve Hızlı Başladı - Son Dakika
Güncel

GKV Genç Meclisi Göreve Hızlı Başladı

GKV Genç Meclisi Göreve Hızlı Başladı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen ve çeşitli lise öğrencilerinin de aktif olarak katıldı.

29.12.2011 09:21

Meclis divanını oluşturan GKV Genç Meclis Başbakan ve bakanlar kurulunu da seçerek oturumlarına başlayarak çeşitli konularda yasa tasarısı hazırlıklarına başladı.

Türkiye ve dünya gündemindeki birçok soru ve sorunun masaya yatıran GKV Genç Meclis düzenlenen bir törenle kapılarını açarak ilk oturumunu gerçekleştirdi. GKV Özel Liseleri, Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi,Sabahattin Zaimoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Api İletişim Adalet Anadolu Meslek Lisesi ve Akınal Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 90 üyeli genç meclisin ilk oturumu başarıyla gerçekleşirken Genç Meclis'e destek veren rehber öğretmenler GKV Özel Liseleri Matematik Öğretmeni Özlem FINDIK ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Uçar aktif rol aldı. Öğrenciler arasındaki koordinasyonu ise GKV Özel Liselerinden Yasemin MENTEŞ ve İrem ORAL gerçekleştirdi.

GKV Genç Meclisin ilk toplantısında Meclis Başkanlığına İrem Oral, Başbakanlığa Yasemin Menteş seçilirken Başbakan tarafından oluşturulan GKV Genç Meclis kabinesinde Milli Eğitim Bakanlığına İdil Gürsel; Ulaştırma ve İletişim Bakanlığına Emin Burç; Sağlık Bakanlığına Elif Beyaz; Adalet Bakanlığına Ahmet Burak Baykuş; Kültür ve Turizm Bakanlığına Elif Hazal Özköse, Dışişleri Bakanlığına Berfu Candar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Selin Doğrusöz, Milli Güvenlik Bakanlığına Sefer Karademir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Muhammed Emin Doğan, Ekonomi Bakanlığına Toprak Ezgi Şahin, Avrupa Birliği Bakanlığına Damla Kapısız, Gençlik ve Spor Bakanlığına Dila Zorşahin, İçişleri Bakanlığına Muhammed Şahin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Muhammed Burak Aslan getirildi. Genç Meclisin üyeleri ise GKV Özel Liseleri, Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi, Sabahattin Zaimoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Api İletişim Adalet Anadolu Meslek Lisesi ve Akınal Anadolu Lisesi öğrencilerinden Çağatay Köçe, Feyza Tunç, Büşra Güven, Damla Kapısız, Emine Göğüş, Sena Uğur, Dila Zorşahin, Emre Kirik, İbrahim Öztürk, Samet Büyükkömürcü, Alper Akılevi, Yasin Tazeoğlu, Baran Dalkara, Ali Ergücen, Yasin Yılmaz, Ahmet Özdemir, Sefer Karademir, İrem Yıldırım, Selin Doğrusöz

Berfu Candar, Aylin Yiğit, Burak Baykuş, Melisa Sür, Nurşen Akaslan, E. Hazal Özköse, Yasemin Çikkan

Nagehan Alakuş, Nazlı Kuşci, Ceren Laçin, Ahmet Acar, Abdulhamit Turgud, İbrahim Tufan Şeker, Berfin Telsaç, Muhammed Burak Aslan, Habibe Yıldızhan, Ayşegül Öz, Muhammed Şahin, Elmas Yeni, Ahmet Vural, Esin Çapar, Fatih Cevher, Ceren Çipe, Cezmi Acar, Ceren Mercan, Merve Yenigül, Canan Erim, İdil Gürsel, Özge Arpacı, Özge Özer, Gülseli Şeker, Eda Çıkım, Sümmeyye İyibiçer, Saadet Taşdemir, Ekin Kapucu, Elif Berfin İbili, Elif Beyaz, Emin Burç, Sinan Nakıboğlu, Tolga Gürsel, Ecem Kaynak, Merve Nisa Yılmaz, Melihşah Zengin, Hasan Ali Tarlacık

Bilgehan Ekiz, Muhammed Emin Doğan, Zeynep Duman, Şehyanur Baz, Burcu Irmak, Ebru Naz Çelik, Gürkan Ergün, Cemre Çağla Gürbüz, Toprak Ezgi Şahin, Büşra Özpineci, Ahmet Kaya, UtkuOvayolu ve Ceren Acıoğlu'ndan oluştu.

Genç Meclisin Başkan ve Başbakanı Hanım

GKV Özel Okulları tarafından düzenlenen ve açılışı gerçekleştirilen Genç Meclis TBMM'nin mini bir modeli olarak hazırlandı. Yapılan seçimler sonucunda Genç Meclis Başkanlığı ve Başbakanlığı görevlerine hanımların seçilmesi dikkat çekerken Genç Meclis Bakanlar Kurulunda da hanım ağırlığı dikkat çekti. Divanın oluşturulmasının ardından yapılan oylamayla meclis başkanı, ardından başbakan seçilerek bakanlar kurulu oluşturuldu. Meclis komisyon seçimlerinin ardından Genç Meclis Türkiye gündemine de olan birçok konuyu mercek altına alırken ilk icraatı Fransa'nın son aldığı kararı kınamak oldu. Gençlik ve çocuk hakları, kadın hakları ve kadına şiddetin önlenmesi, baz istasyonlarının son durumu ve insan sağlığına verdiği zararların önlenmesi gibi birçok konuda ilk oturumda kararlar alan GKV Genç Meclisi depreme dayanıklı konutların inşasıyla ilgili temel sorunları da masaya yatırarak depreme dayanıklı konutlar yapılması ve bu konudaki suiistimallerin ağır bir şekilde cezalandırılması için kararlar aldılar. Yoğun geçen ilk oturumun ardından çeşitli yasalar üzerinde görüşmeye başlayan meclis komisyonları çalışmalarını gecenin geç saatlerine kadar sürdürdüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV Genç Meclisi Göreve Hızlı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement