Gizli Tanıklar Yeniden Dinlenecek - Son Dakika
Güncel

Gizli Tanıklar Yeniden Dinlenecek

Gizli Tanıklar Yeniden Dinlenecek

Ergenekon terör örgütü davasın da CHP'li vekiller Erol Tınastepe Ahmet Ersin'in yargılanmalarına devam edildi.

24.04.2013 16:26  Güncelleme: 09:17

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı, Denizli CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı 'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanığı 'Munzur' ile görüşerek ifadesini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddiasıyla CHP'li Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin'in yargılanmalarına devam edildi. Erzurum 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmalarda, 3 gizli tanık ile pastane sahibi Erdal Erdoğan'ın dinlenmesine karar verildi.

Erzurum'da Özel Yetkili Mahkemede 2010 yılında görülen 'Erzincan Ergenekon' davasının gizli tanığı olarak yer alan 'Munzur'la görüşmeleri kamera kayıtları ile tespit edilen CHP'li eski milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe hakkında dava açıldı. İddianamede, konuya ilişkin gizli soruşturma devam ederken, o dönem CHP Erzincan Milletvekili olan Erol Tınastepe, soruşturmadan önce gizli tanık 'Munzur' ile 19 Şubat 2010 günü saat 10.00'da görüştüğü belirtildi. Eriza otelde Erdal Erdoğan isimli kişinin aracılığıyla CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin ile Tınastape'nin yaptığı görüşme 10 dakika sürdü. İddianamede, gizli tanık Munzur'u 3 Mart 2010 günü Ankara'ya gittiğinde Erol Tınastepe'nin karşıladığı, medyaya çıkma karşılığında 100 bin lira teklif ettiği ileri sürüldü. Yine iddianemede, Erzincan'daki Paradise pastanesinde Erdal Erdoğan'ın siyah bir çanta içerisinde "80 bin lirayı alın ifadenizi değiştirin" dediği ileri sürüldü.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Erol Tınastepe hakkında 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet verme suçuna teşebbüs, yargı görevi yapanı etkilemek suçlarından 13,5 yıldan 31 yıla kadar hapis cezası; Ahmet Ersin hakkında ise 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet verme' suçlamasıyla, 11,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istendi.

21 Aralık 2012'de görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, iki sanığın da dosyasının Yargıtay 11'inci Ceza Dairesindeki Erzincan Ergenekon davası ile ilgili birleştirme talep etti. Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi ise bu kararı reddederek davanın Erzurum'da görülmesini istedi.

TMK ile görevli Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk olarak Erol Tınastepe'nin duruşması görüldü. Duruşmada Tınastepe, avukatı ve yakınları hazır bulundu. Ayrı ayrı görülen duruşmalarda Ahmet Ersin, mahkemeye katılmadı. Mahkeme dosyanın Yargıtay 11'inci Ceza Dairesindeki Erzincan Ergenekon davası ile ilgili birleştirme talebinden vazgeçerek dosya ile ilgili olarak gizli tanıklar 'Munzur', 'Fırat', 'Ergan' ve pastane sahibi Erdal Erdoğan'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Tınastepe ve Ersin duruşmalarda bağışık tutulurak duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gizli Tanıklar Yeniden Dinlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement