Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Taksim'de izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 kişiden 12'si tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi

11.07.2013 16:17

Taksim'de izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 kişiden 12'si tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen 50 kişinin ifadeleri, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından alındı.

Savcılık, şüphelilerden 38'ini "kuvvetli şüpheye ilişkin bağlantı kurulamadığı" gerekçesiyle serbest bıraktı.  Savcılık, aralarında Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 12 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Örgüt suçlaması

Şüpheli 7 kişinin "polise mukavemet" ve "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek", aralarında Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 5 şüphelinin ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "polise mukavemet" ve "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından mahkemeye sevk edildikleri bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement