Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kars'ta - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kars'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kars\'ta

Bakan Kılıç: "Burada düzenlenecek anma programları ve hatırlatma adına yapılacak etkinliklere bakanlığımızın önemli desteği var. Sayın Suat Kılıç'ın dönemindeki çalışmayla vücut bulmuş, çok büyük bir önem verilmiş"

04.01.2014 13:09

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış'ta düzenlenecek anma programları ve hatırlatma adına yapılacak etkinliklere bakanlığın önemli desteği olduğunu belirterek, "Sayın Suat Kılıç'ın dönemindeki çalışmayla vücut bulmuş, çok büyük bir önem verilmiş" dedi.

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla yapılan törenlere katılmak üzere Kars'a gelen Kılıç, Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, söz konusu ziyaretin kendisi için anlamlı olduğunu belirterek, Sarıkamış şehitlerini anmak için iki gün sürecek programlara katılacağını söyledi.

Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini Samsun'a yaptığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Fakat ilk resmi ziyaretimi Kars'a yapıyorum. Bundan dolayı bu ziyaretin benim için farklı bir anlamı var. Burada düzenlenecek anma programları ve hatırlatma adına yapılacak etkinliklere bakanlığımızın önemli desteği var. Sayın Suat Kılıç'ın dönemindeki çalışmayla vücut bulmuş, çok büyük bir önem verilmiş. İnşallah biz de daha ileriye taşıyarak, tarihimizde yaşadığımız acı hatıralarımızı da doğru hatırlayıp, bizim geleceğimiz için bizlere çıkartılmış dersi almamız gerekiyor ama tabii inancımıza göre şehit olmuş olan ecdadımızın Fatihalarla anılması ve kendi şanlarına ve şereflerine yakışır şekilde anılması gerekir. Bu konudaki kararlılığımız devam edecek."

Kars'ta birçok yatırımların olduğunu vurgulayan Kılıç, "Yolda gelirken gördüğümüz hem sahamız hem de spor salonlarımızın daha iyi konuma gelmesi ve daha iyi hizmet verebilmesi için biz elimizden geleni yapacağız. Onun dışında gençliğimizle ilgili yatırımlar var. Bu çok olumlu bir proje. Hayata katkısı olan bir proje. Dolayısıyla biz bunu da desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Milletvekillerinin de kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Kılıç, "Hep beraber üstümüze düşen görevlerimizi yerine getirmeye çalışacağız. Bunun yanında Kars halkımız için yaklaşan seçim dönemi de var. İl başkanımızla bir toplantı yapıp, görüşeceğiz. Ben ümit ediyorum ki bugün ve yarınki çalışmalarımız ve ziyaretimiz çok başarılı geçecektir. İnşallah güzel iki gün geçiririz" şeklinde konuştu.

Vali Tepe, ziyarette Bakan Kılıç'a plaket verdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement