Gencin Organları 4 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Gencin Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Gencin Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Ordu'da üzerine ağaç düşmesi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Okutan'ın organları dört kişiye umut oldu.

25.06.2012 09:36  Güncelleme: 09:48

Ordu'da bir hafta önce ormanda çalışırken üzerine ağaç düşmesi sonucu yararlanan ve kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Okutan'ın organları dört kişiye umut oldu.

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Turnalık Yaylası mevkisinde ormanda ağaç işinde çalışan

Mustafa Okutan (34), üzerine ağaç düşmesi sonucu yaralanarak Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Altı gündür Ordu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen Okutan'ın ailesi, böbrek, karaciğer ve kalbini bağışladı. Okutan'ın bağışlanan organları için adeta zamana karşı yarışıldı. Ankara İhtisas Hastanesi ekipleri özel uçakla önce Samsun- Çarşamba Havaalanı'na, buradan da karayoluyla Ordu Devlet Hastanesi'ne geldi. Gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından alınan kalp, zamana karşı yarışan ekiplerin gayretleriyle karayolu ile Orduspor Durugöl Spor Tesisleri'ndeki futbol sahasına getirilerek, buraya iniş yapan Sahil Güvenlik'e ait helikopterle yola çıkarıldı. Zamanla yarışılan nakilde yaklaşık 5 kilometrelik yol 2,5 dakikada katedildi. Hastanenin teknik ekibi organı helikoptere yerleştirdikten sonra havalanmasını beklerken helikopterin çalışmadığını öğrenince panik yaşarken, helikopter sahadan yaklaşık on dakika sonra havalanabildi. Helikopter, Ordu'dan aldığı kalp ve böbreğin bir tanesini Çarşamba Havaalanı'na götürürken, kalp özel uçakla Ankara İhtisas Hastanesi'ne, böbrek ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Okutan'ın karaciğeri Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, böbreğin diğeri de Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü.

Mustafa Okutan'ın ağabeyi Ayhan Okutan, kendi kızının da başkasının kalbi ile yaşadığını belirterek, "Benim kızımda da kalp rahatsızlığı vardı. Benim çocuğum da başkasının organıyla yaşıyor. Belki ben o sıkıntıları görmeseydim bağış yapmazdık. Benim çocuğum da başkasının kalbini taşıyor. Benim kardeşim de şu anda beş tane can kurtarıyor. Benim bir kardeşim vardı, şimdi beş kardeşim oldu" dedi.

Mustafa Okutan'ın eşi Adile Okutan ise, "Eşimin organlarını bağışladığımız için çok mutluyum ama vefat ettiği için çok üzgünüm. Başka söyleyecek söz bulamıyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Mustafa Okutan'ın ailesi tarafından akciğeri de bağışlanırken, operasyon sırasında uygun görülmeyerek alınmadığı öğrenildi. -

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gencin Organları 4 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement