Gaziantepli Çilingirin Almanya'da Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Çilingirin Almanya'da Öldürülmesi

Gaziantepli Çilingirin Almanya\'da Öldürülmesi

Almanya'da Karlsruhe kentinde rehine alma olayında öldürülen Gaziantepli çilingir ustasının yakınları, cenazenin bir an önce kendilerine verilmesini istiyor.

05.07.2012 18:38

Almanya'da Karlsruhe kentinde rehine alma olayında öldürülen Gaziantepli çilingir ustasının yakınları, cenazenin bir an önce kendilerine verilmesini istiyor.

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Karlsruhe kentinde bir apartmanın çatı katında meydana gelen olayda; üç kişiyi rehin alan bir şahıs hayat arkadaşına ait olan daireden çıkmak istemeyerek eve gelen icra memuru ve Gaziantepli çilingir ustası Mustafa Güler'i rehin aldıktan sonra öldürmüştü. 2 çocuk babası Mustafa Güler'in ölümü Gaziantepli yakınları yasa boğdu.

Gaziantep'te bulunan ağabey Garip Güler, olayı şöyle anlattı:

"Biz orada yıllardır esnaflık yapıyoruz. Zaten kendimiz ailece 35-40 yıldır orada yaşıyoruz. Mesleğimiz icabı kardeşim normal bir işe gitti. Orada mahkeme olaylarına icra memurları ve polislerle beraber gidiyoruz. Orada işçilerimizin bir kısmı eksik olduğu için kardeşim kendisi gidiyor. Evde oturan şahıs ve eşi icra memuru ve kardeşimi içeri alarak oturmalarını söylüyor. Bu sırada şahıs kardeşimi ve diğer memurları bağlattırıyor. Memurlara silahla ateş açıyor ve sıra kardeşime geldiğinde müdahale etmek isterken bir mermi kalbine isabet ediyor. Bu arada şahıs karısını öldürerek evi ateşe veriyor. Son olarak da kendini vuruyor" dedi.

Cenazeyi alamadıklarını da ifade eden Garip Güler, "Cenaze için şuanda yakınlarımız orda ve müracaat ediyorlar işlemlerin hızlanması için. Buradan devlet büyüklerimizden bu olaya el atmalarını ve bu işlemlerin hızlandırılmasını istiyoruz. Savcılık bize Cuma günü öğleden sonra işlemlerin bitebileceğini söylüyor. Böyle olunca da Cumartesi Pazar işlem yapılmadığı için diğer haftaya kalıyor. Bu durumda buradaki yakınlarımız mağdur oluyor ve bir an önce cenazenin getirilmesini istiyor. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı devreye girerek oradaki konsoloslukla görüşebilir" diye konuştu.

Öte yandan Mustafa Güler'in hamile olan eşi Zeynep Güler'in doğumuna bir hafta kalmasına rağmen bugün fenalaştığı için ameliyatla karnındaki kız bebeğinin çıkarıldığı öğrenildi. Dünyaya gelen kız bebeğinin ve annenin durumunun iyi olduğu öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantepli Çilingirin Almanya'da Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement