Gaziantep İhh'den Mursi'ye İdam Kararına Tepki - Son Dakika
Güncel

Gaziantep İhh'den Mursi'ye İdam Kararına Tepki

Gaziantep İhh\'den Mursi\'ye İdam Kararına Tepki

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararının onaylanmasına tepki gösterdi.

19.06.2015 15:37

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararının onaylanmasına tepki gösterdi.

İHH Gaziantep Şubesi'nde bir araya gelen İHH üyeleri, darbeci Sisi yönetimini lanetleyerek, Müslümanları Muhammed Mursi ve İhvan liderleri için bir olmaya çağırdı. İHH'nın asırlar geçse de halkın batıl mücadelesine devam edeceğini söyleyen İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, "Yer zaman ve şahsiyetler, farklılık gösterse de, zalim ve malum hareketlerinden herhangi bir değişim yaşanmamaktadır" diyerek şöyle konuştu:

"Bu gerçekliğin son örneğine, Mısır'da şahit oluyoruz. Mısır'da zalimler halen zulmetmeye, Musa'lar zulüm görmeye devam ediyor. Firavunların yerini sisi ve yerli işbirlikçileri, Hz. Musa ve kendisine tabi olan mazlum halkın yerini Mursi ve Mısır halkı almaktadır. Hatırlanacağı üzere, 2013'ün Temmuzunda Mısır'da emperyalist ve Siyonist, destekli bir darbe gerçekleşmiş, halkın meşru iradesi, yönetime gelen ihvanı Müslim'in hareketi, ve Muhammed Mursi faşist askeri cunta tarafından, yönetimden uzaklaştırılmıştır. Bu faşist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı, Mısır'ın dört bir yanından meydanlara, inerek tamamen sivil ve pasif direniş sergilemiş, Mısır halkı cunta güçleri tarafından ateş açılmak suretiyle binlerce insan katledilmiştir."

"BU ZULME SESSİZ KALAMAYIZ"

Halkın iradesiyle yönetime gelen Muhammed Mursi hakkındaki idam kararının onaylandığını da vurgulayan Arslan, kararın ne anayasal ne de hukuki gerekçesi bulunmadığını kaydetti. Kararın tamamen batılı güçlerin istekleri doğrultusunda verilmiş siyasi bir karar olduğunu söyleyen Arslan, bu kararların, tarih ve vicdanlar önünde yargılanacağını savundu. Arslan, "Cuntacı Sisi ve ortakları, bir kez daha çifte standartlarını adaletsizliklerini ve zalimliklerini dünyanın gözü önünde tescil ettirmişlerdir. Zalimlerin zulümlerinin devam etmesinin ana nedeni, Müslümanların yapmaları gereken, sorumluluklarını yerine getirmemeleri, dağınıklıkları ve iç çekişmeleridir. Gaziantep gönüllü kuruluşlar olarak, mazlum Mısırlı kardeşlerimizle dayanışma içinde olmalı, bütün imkanlarını kullanarak bu zulme, bu vahşete, bu barbarlığa karşı çıkmaya, darbecilerin Mısır halkının meşru önder ve liderlerini göz göre göre dar ağaçlarına göndermelerine seyirci kalmamalıyız. Halkımız sivil toplum kuruluşlarını verilen idam kararlarına karşı durmaya ve mazlum Mısır halkının yanında olmaya çağırıyoruz. Sonuç olarak verilen, idam kararlarını onaylayan darbeci Sisi ve yandaşlarını şiddetle kınayıp, lanetliyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep İhh'den Mursi'ye İdam Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement