Gazetecilerden Basın Trafik Kartı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Gazetecilerden Basın Trafik Kartı Tepkisi

Gazetecilerden Basın Trafik Kartı Tepkisi

Rize'de gazeteciler Basın Trafik Kartı'nı protesto için Emniyet Müdürlüğü önüne bıraktılar.

03.06.2013 17:32  Güncelleme: 10:47

Rize'de gazeteciler, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle verilen ve görevleri sırasında bazı kolaylıklar sağlayan Basın Trafik Kartı'nı dikkate almayan ve zorluk çıkaran trafik görevlilerini protesto için kartları Emniyet Müdürlüğü önüne bıraktılar.

Rize'de görev yapan gazeteciler trafik ekiplerinin basın araçlarına zorluk çıkardığını ve haber takiplerinin engellenmeye çalışıldığını belirterek durumu protesto etti, basın trafik kartlarını Emniyet Müdürlüğü önüne bıraktı. Burada açıklamalarda bulunan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, kamu görevi yapan gazetecilerin çeşitli bahaneler üretilerek görevlerinin yapmalarının engellendiğini belirterek, İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle kendilerine verilen basın trafik kartlarının Rize'de Emniyet birimlerince tanınmadığını ifade etti. Bayrak şunları söyledi:

"Bu konuda daha önce de defalarca girişimde bulunduk. Rize Emniyeti'nin keyfi uygulamaları sonucu görevimiz yapmamız engelleniyor, araçlarımız çekiliyor, ceza yazılıyor. Rize Emniyet Müdürlüğü maalesef her defasında meslektaşlarımıza zorluk çıkarıyor. İlgili kurumlarca verilen kartlar madem ki Rize'de tanınmıyor bu kartları taşımanın anlamı yok" dedi.

Gazeteciler Başkan Bayrak'ın konuşması sonrasında Basın Trafik Kartları'nı Rize Emniyet Müdürlüğü önüne bıraktı. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazetecilerden Basın Trafik Kartı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement