Gazeteci Aygün Türkiye'ye Getiriliyor - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Aygün Türkiye'ye Getiriliyor

Gazeteci Aygün Türkiye\'ye Getiriliyor

Suriye'de kaçırılan foto muhabir Bünyamin Aygün Türkiye'ye getiriliyor.

05.01.2014 20:33

Suriye'de kaçırılan foto muhabir Bünyamin Aygün Türkiye'ye getiriliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Japonya'ya yapacağı ziyaretten önce Atatürk Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Milliyet gazetesi foto muhabiri Aygün hakkında sorulan bir soruya Erdoğan, "Olumlu gelişmeler var. Dakikalar var diyebiliriz inşallah. Az önce müsteşarım da aradı. 'Her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler' dedi. Şimdi biz de o müjdeyi bekliyoruz. Biz de hareket etmeden arkadaşlarımız kendilerini almış olurlar" dedi.

-"CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISINDAN GİRİŞ YAPMAK ÜZERE"-

Bir televizyon kanalında konuyla ilgili soruları cevaplayan Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da, çok sevinçli olduklarını söyleyerek Aygün'ün serbest bırakılma süreci ile ilgili olarak, Başbakanlık'ın ve Dışişleri Bakanlığı'nın devrede olduğunu belirtti. Aygün'ün tutulduğu yerde çok şiddetli çatışmaların olduğunu belirten Bila, "O çatışma ortamının yarattığı boşluktan yararlanarak, MİT' mensup bir ekip Bünyamin'i tutulduğu yerden kurtarmış oldu. Şu sıralarda da Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan girmesi söz konusu" dedi.

Aygün'ün serbest bırakılması için emeği geçenlere teşekkür eden Bila, Aygün ve ailesine geçmiş olsun dileklerini illetti.

Bila, Aygün'ün sağlık durumu hakkında sorulan bir soruya ise kendilerine kısa bir süre ince Aygün'ün bir videosunun ulaştığını belirterek, videoda Aygün'ün durumunun iyi olduğunu söylediğini, fakat biraz zayıf olduğunun gözlemlendiğini aktardı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gazeteci Aygün Türkiye'ye Getiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement