Futbol Aşkıyla Yaşama Tutundu - Son Dakika
Güncel

Futbol Aşkıyla Yaşama Tutundu

Futbol Aşkıyla Yaşama Tutundu

Antalya'da 5 yaşındayken yangında yüzü tamamen yanan ve iki elinin parmakları kesilmek zorunda kalan 18 yaşındaki Ahmet Alagöz, futbol sevgisi sayesinde yaşama tutundu.

13.03.2013 10:34

Antalya'da 5 yaşındayken yangında yüzü tamamen yanan ve iki elinin parmakları kesilmek zorunda kalan 18 yaşındaki Ahmet Alagöz, futbol sevgisi sayesinde yaşama tutundu.

Gaziantepli bir ailenin çocuğu olan Ahmet Alagöz, 1995 yılında Antalya'da doğdu. 1 yıl sonra ikiz kardeşleri Aslı ve Rabia dünyaya geldi. İkizlerin doğumundan 4 yıl sonra anne ve babasının olmadığı bir anda çıkan yangın, Ahmet'in sonraki yaşamını kökünden etkileyecek bir sonuca yol açtı. Komşularının kapıyı kırıp içeri girmesiyle Ahmet kurtuldu, ancak hastaneye kaldırılan ikiz kardeşlerden Rabia yaşamını yitirdi. Kardeşlerinden birini kaybeden Ahmet için bu yangın, yaşamı boyunca unutamayacağı bir iz bıraktı. Yüzü tamamen yanan Ahmet'in iki eli de parmaklarından kesilmek zorunda kaldı.

TAKIMIN GOL SİLAHI OLDU

Ahmet Alagöz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 20'ye yakın operasyon geçirdi, bu nedenle eğitim alamadı. Birçok arkadaşı kendisinden uzaklaşan Ahmet, futbola yaklaştı. İlk antrenörü Ekrem Yünlü, Ahmet'e Gençlikspor'un 07 numaralı formasını teslim ederken, onu hem futbola hem de topluma kazandırdı. Ahmet de hocasını utandırmadı ve tek aşkı olan futbol topunun peşinden koştu.

2011 yılında Antalya Amatör Kupa takımlarından Antalyagücü'ne transfer olan Ahmet Alagöz, son 2 sezonda 2 şampiyonluk sevinci yaşadı. Antalyagücü'nün gol silahlarından biri olan Ahmet, geçen sezon 32 gol atarak takımın en fazla gol atan futbolcusu oldu, bu sezon ise oynadığı 31 maçta 35 gole ulaştı. Ahmet Alagöz, futbola olan tutkusunu şöyle anlattı:

"Beni hayata bağlayan tek şey futbol. Bu aşkım olmazsa, evde içime kapanık ve topluma faydası olmayan biri olacaktım. Başta beni futbola başlatan ilk hocam Ekrem Yünlü'ye ve bugün beni kadrosuna alarak futbol oynamaya devam etmemi sağlayan hocam İbrahim Ay ve değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Beni elimden tutup topluma kazandıran büyüklerime ömrüm boyunca minnettar kalacağım."

YÜZ NAKLİ İÇİN BAŞVURDU

Yangın faciasının ardından 2 çocuk sahibi daha olan baba Murat Alagöz, oğlu Ahmet'in yüz nakli olması için 6 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurduğunu söyledi. Babası müzisyen olan Ahmet Alagöz'ün kardeşi 11 yaşındaki Eren de kendisinin yetiştiği Gençlikspor Kulübü'nün formasını giyiyor. Annesi ev hanımı olan Ahmet'in 17 yaşında Aslı ve 7 yaşında Nazar adlı 2 kardeşi daha var. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Futbol Aşkıyla Yaşama Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement