Foça'daki Askeri Araca Saldırı Davası (2) - Son Dakika
Güncel

Foça'daki Askeri Araca Saldırı Davası (2)

Foça\'daki Askeri Araca Saldırı Davası (2)

İzmir'in Foça İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında askeri servis aracına yönelik saldırıya ilişkin 7'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın öğleden sonraki bölümünde, davanın bir numaralı sanığı Kürtçe savunma yapacağını söyledi.

21.06.2013 18:23

Kürçe SAVUNMA İSTEĞİ

İzmir'in Foça İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında askeri servis aracına yönelik saldırıya ilişkin 7'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın öğleden sonraki bölümünde, davanın bir numaralı sanığı Kürtçe savunma yapacağını söyledi. Hakkında 30 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 28 yıl hapis cezası istenen davanın bir numaralı sanığı Yunus Çiçek'in, kimlik tespitinin ardından Kürtçe ifade vereceğini söylemesi üzerine, bir sonraki celsede tercüman hazır bulundurulmasına karar verildi.

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman'ın sanığa işini ve gelirini sorması üzerine sanık Çiçek, "İşim yok, devrimciyim" dedi. Başkan Rahman'ın, devrimcilikten bir gelir verilip verilmediği yönündeki soruya Çiçek, "Hayır" yanıtını verdi.

Tutuksuz sanık Ali Yapan, Antalya'da turistik bir otelde fotoğrafçılık yaptığını, geceleri eğlence yerlerinde çalıştığını, sanık Hasan Deliktaş'ın dayısı olduğunu ve ara sıra yanında bazı şahıslarla birlikte gelip evinde kaldığını, ancak kendisinin bu şahısları tanımadığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından, Kürtçe savunma yapmak isteyen iki sanığın bir sonraki celse tercüman bulundurmalarına, Foça Belediyesi'nin ve olayda ölen ve yaralananların yakınlarının davaya katılmalarına, tutuklu sanıkların tahliye istemlerinin reddine karar vererek duruşmayı 13 Eylül'e erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan ölen çiftçilerin aileleri sanıklara en ağır cezanın verilmesini beklediklerini söyledi. Ölen çiftçi Bahri Şirin'in eşi Aynur Şirin, "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Birçok hayatı kararttılar. Ne ceza verilirse verilsin yaptıklarının karşılığı değil ama yine de cezalarını bulsunlar" dedi.

Baba Ahmet Şirin ise "Adalet cezalarını versin. Çalışan adamları tak tak vuruyorlar, bir de mahkemede beraatlarını isteyebiliyorlar" diye konuştu.

Ölen çitçi Yusuf Kapalı'nın annesi Vesile Serap Kapalı da "Af istemiyoruz. Evlerimizin direkleri yıkıldı. Onlarla birlikte biz de öldük. Suçluyken suçsuzuz diyorlar bir de. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

Gazetecilerin şehitlik başvurularına dair sorusu üzerine Kapalı, başvuru yaptıklarını, ancak henüz sonuçlanmadığını söyledi.

İÖ(SS) - Nde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça'daki Askeri Araca Saldırı Davası (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement