"Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" Yolu Yarıladı - Son Dakika
Güncel

"Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" Yolu Yarıladı

"Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" Yolu Yarıladı

Her hafta birincisinin birer gram altın kazandığı Kartopu Fikir Yumağı Yarışması, yarışma sürecini yarılayarak dördüncü haftasını doldurdu.

17.01.2013 10:16  Güncelleme: 10:18

Yarışmanın sonunda finale kalan yarışmacıların para ödülü kazanacağı yarışma birbirinden ilginç tasarımlara ev sahipliği yapıyor. İlk dört haftanın birincisinin 1'er gram altın kazandığı Fikir Yumağı'nı oyları ile destekleyenler arasında belirlenen 50 isim'de her hafta ödül kazanmaya devam ediyor.

El örgü ipliği sektörünün öncü firmalarından KARTOPU, geçen sene başladığı Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nın bu sene ikincisini gerçekleştiriyor. 6 Aralık 2012'de başvuruları başlayan "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması"nda yaratıcı fikirler ve el becerisi ödüllendiriliyor.Yarışma sürecini yarılayan Kartopu Fikir Yumağı tasarım yarışmasında ilk beş haftanın birincileri birer gram altın ile ödüllendirildi. Web üzerinde yapılan seçmelerde belirlenen birincilerin yanısıra her hafta oy verenler arasından 50 kişi de çeşitli ödüller kazanmaya hak kazandı.

5'inci haftanın sonunda 2351 kişinin oy verdiği yarışmada toplam oy sayısı 47318. İlk beş haftada gelen tasarım sayısı 623 ilk dört haftada onaylanan tasarım sayısı 235 ilk beş haftada yarışmacıların eserlerini oylayan 200 kişi de çeşitli armağanlarla ödüllendirildi. İlk beş haftanın birincileri ise şöyle;

1'inci hafta birincisi Arzu Açiş- Ankara- Tasarım adı "amigurumi tasarım"

2'inci hafta birincisi Serpil Seyhan-Ankara- Tasarım adı "Örgü Gelinlik"

3'üncü hafta birincisi Hülya Genççay-İstanbul- Tasarımı adı "çok amaçlı pano"

4'üncü hafta birincisi Halise Aksoy Şenerol-Antalya- Tasarım adı "El Örgüsü Folklorik Bebekler"

5'inci hafta birincisi Jale Akıncı Yılmaz-Edirne- Tasarımın adı "Yünün Yolculuğu (Film Şeridi)"

İlk beş haftada oy vererek Fikir Yumağı'na destek veren 47318 kişi içerisinden, 190 kişi Kartopu Sihirli Şal, 60 kişi ise Takı Seti kazandı.

Jüri değerlendirmesiyle, birincinin 5.000 TL, ikincinin 2.500 TL ve üçüncünün 1.250 TL ödül kazanacağı Fikir Yumağı Tasarım Yarışması, 6 Aralık 2012 – 29 Ocak 2013 tarihleri arasında başvuruya açık olacak. 4 Şubat 2012 tarihinde sonuçlanacak.

Kartopu Fikir yumağı yarışma jurisi medya, sanat ve tasarım dünyasının tanıdığı isimlerinden oluşuyor. Katılımcıların eserleri 29 Ocak sonrasında Nora Romi, Çiçek Dilligil, Esen Evran, Füsun Saka, Gülay Barbaros Altan, Aylin Çelik Yalçınkaya, Ceren Akış, Işık Gençoğlu, Dilek Hayırlı gibi isimler ve Kartopu Marka Ekibi tarafından değerlendirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler www.fikiryumagi.com adresine girerek başvuru yapabilirler.

https://www.facebook.com/KartopuYunleri

https://twitter.com/KartopuYunleri

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Fikir Yumağı Tasarım Yarışması' Yolu Yarıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement