Fethiyeli Engelliler Voleybol Ligi'ne Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Fethiyeli Engelliler Voleybol Ligi'ne Hazırlanıyor

Fethiyeli Engelliler Voleybol Ligi\'ne Hazırlanıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bedensel engellilerden kurulu Fethiye Oturarak Voleybol Takımı, ilk etabı 11-15 Nisan'da Fethiye düzenlenecek Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'ne hazırlanıyor.

05.04.2016 12:54

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bedensel engellilerden kurulu Fethiye Oturarak Voleybol Takımı, ilk etabı 11-15 Nisan'da Fethiye düzenlenecek Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'ne hazırlanıyor.

Fethiye Oturarak Voleybol Takımı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan ve ilk etabı Fethiye'de yapılacak Türkiye Oturarak Voleybol Ligi için Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Fethiye Atatürk Spor Salonu'nda antrenmanlarını yapıyor. Takımda cam kemik, spastik ve geçirdikleri kazalar sonucu engelli olan 15 sporcu yer alıyor. 10 metreye 6 metrelik sahada, 115 santimetre yüksekliğindeki filede voleybol oynayan sporcuları, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Oturarak Voleybol Takımı antrenörü Aycan İnaluk çalıştırıyor.

DİRSEKLE SERVİS KAFAYLA MANŞET

Salona tekerlekli sandalyelerle gelen sporcular haftanın 2 günü 1.5 saat antrenman yapıyor. Elleri olmayan sporcunun dirseğiyle servis kullandığı antrenmanda, engeli nedeniyle kollarını kullanamayan bir sporcu ise rakipten gelen topları kafayla vurarak karşılıyor.

'ENGEL DERECESİ EN YÜKSEK TAKIMIZ'

10 takımın katıldığı Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nde engel derecesi en yüksek takımın kendi takımları olduğunu anlatan antrenör Aycan İnaluk, geçen yıl Konya'da düzenlenen Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonası'nda engel derecesi en yüksek takım seçilip, onur madalyası aldıklarını söyledi. Takımdaki oyuncuların çoğunun ortopedik engelli olduğunu vurgulayan Aycan İnaluk, şöyle dedi:

"Takımımızı yaklaşık 1.5 yıl önce kurduk. 15 sporcumuz var. Haftada 2 gün antrenman yapmaktayız. Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor. Tüm sıkıntılara rağmen ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Şu an ilk hedefimiz sahada olmak. Çünkü rakiplerimiz çok güçlü ve yaklaşık 6 senedir voleybol oynayan insanlar. Spor altyapısı olan insanlar. Bizden çok daha iyi sporcular. Bizim ilk hedefimiz onları burada iyi misafir etmek. Ondan sonra da elimizden gelen bütün çabayı sarf edip güzel müsabakalar çıkartmak."

'ENGELLİ OLARAK GÖRMÜYORUM'

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit de "İlk etabı Fethiye'de yapılacak Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'ne 10 takım katılacak. Bu 10 takımdan birisi de bizim takımımız. Daha önce Türkiye Şampiyonası'na katıldık. Bu ikinci organizasyonları olacak. Müsabakalar 5 gün sürecek. Sporcu arkadaşlarımız burada severek ve büyük bir özveriyle çalışıyor. Ben onları engelli olarak görmüyorum. Çünkü çoğu sağlıklı bir insanın yapmayacağı şeyi burada yapıyorlar" dedi.

- Fethiyemuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiyeli Engelliler Voleybol Ligi'ne Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement