Faslı Basın Mensuplarından Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Faslı Basın Mensuplarından Aa'ya Ziyaret

Faslı Basın Mensuplarından Aa\'ya Ziyaret

Fas'ın önde gelen basın mensuplarından oluşan heyet Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti Heyet, Anadolu Ajansı’nın Fas’taki etkinliğinin artmasını talep etti ve AA ile bölge haberlerinin dünyaya daha doğru ve tarafsız biçimde yayılacağına inandıklarını bildirdi.

24.02.2014 14:30

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün düzenlediği "Gazeteci Heyetleri Programı" çerçevesinde Türkiye'ye gelen Faslı basın mensupları, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Ziyaret sırasında heyete AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, AA Türkiye Dış Haberler Editörü Ogün Duru, AA Ortadoğu ve Afrika Direktörü Mücahit Soykan ve Dış İlişkiler Müdürü Ercan Göçer eşlik ederek, AA'nın 100. yıl vizyonu hakkında bilgi verdi.

AA'nın hedefleri kapsamında yer alan ve Fransızca konuşulan ülkelere yönelik 2014'te hayata geçirilecek Fransızca yayın hakkında Faslı gazeteci heyetine geniş bilgi verildi. Tanıtımda AA'nın, haber dillerine Arapça'yı eklemesinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Arapça konuşulan bölgelerde birinci konumda olduğu ve birçok uluslararası haber ajansını geride bıraktığına işaret edildi.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, AA'nın Fas'taki ofisinin 1,5 yıl önce açıldığını ve buradan abonelere günde ortalama 15 haber, 30 fotoğraf, 3 video geçildiğini kaydetti. Ekşi, "Biz bölgeden geçtiğimiz haber sayılarını ve niteliklerini artırmak istiyoruz. Fas medyasında kendimizi tanıtıp, haberlerimizi sevdirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda bunlar gerçekleştiğinde Fas'taki etkinliğimiz istediğimiz seviyeye gelecektir" dedi.

Faslı heyet ise AA'nın kendi ülkelerinde de etkin olmasını istediklerini aktardı. Fas'ta en fazla varlık gösteren Batı medyası yerine Türk ve Müslüman gazetecileri tercih edeceklerini belirten Fas Yayın Yönetmenleri Federasyonu Başkanı ve El Eyyam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Miftah, AA'nın bölgedeki varlığının güçlenmesiyle gerçeklerin tarafsız biçimde aktarılacağına inandıklarını bildirdi.

Heyetteki diğer Faslı basın mensupları da AA'nın Ortadoğu ve Afrika'daki haberci sayısını hızla artırarak, bölgeye ilişkin haberleri dünyaya daha yoğun biçimde aktarması temennisinde bulundu.

AA Haber Akış Sistemi ve Haber Akademisi hakkında da bilgi alan heyet, ziyaret sırasında hatıra fotoğrafı da çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Faslı Basın Mensuplarından Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement