Fakıbaba: "Halkın Fikirlerini Alarak Çözüm Üretmeye Çalışıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Fakıbaba: "Halkın Fikirlerini Alarak Çözüm Üretmeye Çalışıyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Halktan problemleri öğrenip o problemlere çözüm ürettiğiniz müddetçe iyi siyasetçi olabilirsiniz.

03.09.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Halktan problemleri öğrenip o problemlere çözüm ürettiğiniz müddetçe iyi siyasetçi olabilirsiniz." dedi.

Bakan Fakıbaba, Şanlıurfa'da beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile birlikte Hilvan Belediyesince ilçede düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Burada konuşan Fakıbaba, AK Parti iktidarı döneminde bölgeye önemli yatırımların yapıldığını söyledi.

Bölgede her geçen yıl sulanabilir tarım arazisinin artırıldığını ifade eden Fakıbaba, devam eden projelerin de tamamlanmasıyla bölgede ciddi bir üretim planlandığını dile getirdi.

Bölgenin tarım ve hayvancılık açısından kritik öneme sahip olduğunu anlatan Fakıbaba, bu potansiyelin farkında olduklarını ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

"Problemlere yerinde halkla çözüm üretilmelidir"

Sürekli halkla iç içe olduklarını vurgulayan Fakıbaba, konuşmasına şöyle tamamladı:

"Halktan problemleri öğrenip o problemlere çözüm ürettiğiniz müddetçe iyi siyasetçi olabilirsiniz. Bu bağlamda sorunun ilk kaynağını öğreneceğiniz yer her zaman halkın kendisidir. Halkla buluşmalarımızda o ilçenin, o mahallenin, o kentin hemen fotoğrafını çekiyoruz. Teşkilatımızla bayramlaşmalarımızı yaptık sonra vatandaşlarımız geldi. Onların problemlerini öğrendik o problemlerin çözümlerinin neler olacağını bürokrat arkadaşlarım var, belediye başkanlarımız ve milletvekili arkadaşlarımız var notlarımızı beraber alıyoruz. Aldığımız notların ışığında çözümler neler olabilir her akşam bunu tekrar değerlendiriyoruz. Çok samimi olarak söylüyorum halkın arasında olmadığınız müddetçe, halkla iç içe olmadığınız takdirde, empati yapmadığınız takdirde sorunlar çözülmez. Halk arıtılmamış su içiyorsa siz evinizde normal arıtılmış su içiyorsanız o zaman bu halkın dilinden anlamanız zordur. Mutlaka halkın problemlerini yerinde görmek çözümü yerinde halkla beraber üretebilmek bence siyasetçide olması gereken en büyük özelliklerden birisi olması gerekir diye düşünüyorum. Bu bağlamda ben bir siyasetçi olarak bir bakan olarak halkın arasındayım göreve geldiğimden beri hakikaten çaba gösteriyorum. Biz burada çözüm arayışları içerisindeyiz halkın fikirlerini alarak çözüm üretmeye çalışıyoruz."

Konuşmasının ardından Fakıbaba ve beraberindekiler belediye personeli ve vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra esnaf ziyaretinde de bulundu.

Fakıbaba: "Halkın Fikirlerini Alarak Çözüm Üretmeye Çalışıyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fakıbaba: 'Halkın Fikirlerini Alarak Çözüm Üretmeye Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement