"Eylemi Çevrecilik Adına İzah Etmek Mümkün Değil" - Son Dakika
Güncel

"Eylemi Çevrecilik Adına İzah Etmek Mümkün Değil"

"Eylemi Çevrecilik Adına İzah Etmek Mümkün Değil"

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

05.06.2013 16:26  Güncelleme: 16:33

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Çevre hassasiyetiyle yola çıkanlara saygı duyuyoruzTBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Çevre hassasiyetiyle yola çıkanlara saygı duyuyoruz. Ancak 12 ağaçtan yola çıkarak, ülkede insan hayatına mal olacak bir eylemi çevrecilik adına izah etmek mümkün değil" dedi.

AK Parti'li komisyon üyeleri ve BDP'li üye Mardin Milletvekili Erol Dora ile birlikte TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Kaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamındaki yaptıkları etkinliklerini anlattı. Bu kapsamda Meclis'te resim, fotoğraf ve maket sergisi açtıklarını, ağaç diktiklerini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret ettiklerini ifade eden Kaya, Türkiye'de çevre ile ilgili iki sorunun ön plana çıktığını söyledi. "Birisi, kalkınma ile ilgili çevreden inanılmaz fedakarlık bekleyenler, diğeri 'Aman çevreye dokunmayalım' diyenlerler. Biz her iki alanında yanlış olduğunu, ortak bir çözüm alanının oluşması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Kaya, daha sonra Taksim Gezi Parkı protestolarına da değindi. Çevre hassasiyetiyle yola çıkanlara teşekkür ettiğini söyleyen Kaya, Türkiye'nin çevre bilincinin geldiği nokta açısından bunun önemli olduğunu belirterek, "Bu insanlarımızın mücadelesi, Taksim'de yapılan çalışmalara katılmaktır. Şehirdeki gelişmeleri takip etmeleridir. Buna saygı duymalıyız" dedi.

Çevre ile ilgili hassasiyet gösteren herkese saygı duyduklarını, ancak çevre ile yola çıkıp 280'e yakın iş yerinin, 300'e yakın aracın yakılması, insanların yaralanmasını ya da hayatını kaybetmesini kimsenin kabul etmesinin mümkün olamayacağını ifade eden Kaya, "Masum insanların, şehirde yapılan projeye katılma süreci ile ilgili yaptıkları eylemi ve talebi orantısız güç kullanmakla ortadan kaldırılmasını kabul etmek asla mümkün değildir. Orantısız güç kullanılıyorsa bunun da gereği yapılmalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'e yaptıkları ziyarete değinen Kaya, Gül'ün, bunun aslında gelişmiş ülke reflekslerinde olduğunu, dünün Türkiyesi'nde faili meçhuller konuşulurken, bugünün Türkiyesi'nde çevrenin konuşulduğuna dikkat çektiğini söyledi.

Tabiat Varlıkları ve Biyolojik Çeçitiliği Koruma Kanunu Tasarısı'na ilişkin bir soruya da cevap veren Kaya, şöyle devam etti:

"Bu tasarı içinde eleştirilen iki nokta var. Birisi milli parklarla ilgili. Mili parklarla ilgili kanun, olduğu gibi bu tasarıya dercedilmiştir. Bir de ilaveleri var. Kurullar ise diğer Bakanlık bünyesine alındığından dolayı bu tasarıdan çıkarıldı. Üstün kamu yararı konusu var. Bununla ilgili tartışmalar söz konusu. Meclis'te bu konuda bir düzenleme yapılabilir mi diye değerlendirmede bulunduk." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Eylemi Çevrecilik Adına İzah Etmek Mümkün Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement