Expo 2016 Antalya 7. Konsey Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Expo 2016 Antalya 7. Konsey Toplantısı

Expo 2016 Antalya 7. Konsey Toplantısı

Antalya Valisi Öztürk: "Yaratıcılık ön büyük sorun. Tarzlar geliştirmeye ihtiyacımız var. Ülkemizin yeni kalkınma hamleleri de bu yaratıcılıkla sağlanabilir"

08.07.2014 23:33

Antalya'da 2016 yılında düzenlenecek dünyanın botanik EXPO'su için çalışmalar devam ediyor.

Harrington Park Resort Otel'de düzenlenen "Çiçek ve Çocuk" temalı Türkiye'nin ilk botanik EXPO'sunun çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 7.'si düzenlenen konsey toplantısında EXPO 2016'da gerçekleştirilmesi planlanan projeler masaya yatırıldı.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, oluşturulan projeler ve yeni yeni geliştirilen projelerle EXPO alanındaki somut gelişmelerin ortaya çıktığını söyledi.

Ciddi bir çalışma içinde olduklarını anlatan Öztürk, EXPO 2016'nın en mükemmel şekilde hayata geçirilmesi için yeni projelerin olduğunu ve bunu değerlendirdiklerini kaydetti.

Konsey toplantılarında hazırlanan proje sunumlarının değerlendirildiğini anlatan Öztürk, "Projelerde daha yaratıcı fikirler bekliyoruz. Yaratıcılık ön büyük sorun. Çok iyi makine mühendislerimiz var ama yaratıcılıkları yok. Yaratıcılık derken yenilikçiliğe ihtiyacımız var. Tarzlar geliştirmeye ihtiyacımız var. Ülkemizin yeni kalkınma hamleleri de bu yaratıcılıkla sağlanabilir" şeklinde konuştu.

Daha sonra EXPO Konseyi Uluslararası Organizasyon Çalışma Grubu "Communities in Bloom Projesi" gelişme raporunu Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu sundu.

Altyapı Yatırım Çalışma Grubu tarafından hazırlanan "Çocuk Teknoloji Bahçesi" projesinin sunumunu gerçekleştiren Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahaf Tuncer de, EXPO alanında oluşturulacak teknoloji bahçesiyle çocukların bilim ve teknolojiyi daha iyi öğrenmelerini ve kavramalarını sağlama amacında olduklarını kaydetti.

Tema Yazılım Projesi'nin sunumunu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Bahadır Kerimoğlu da ana temanın "Çiçek ve Çocuk" olduğunu anımsatarak, bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mimar Halime Özsüt Şenol, EXPO 2016 alanındaki mimari yapılarla ilgili son gelişmeleri anlattığı toplantının sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay tarafından katılımcılara iftar yemeği verildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Expo 2016 Antalya 7. Konsey Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement