Eski Fertek Yolu Asfaltlanıyor - Son Dakika
Güncel

Eski Fertek Yolu Asfaltlanıyor

Eski Fertek Yolu Asfaltlanıyor

Gazeteci İsmet Sayın caddesinde alt yapı çalışmalarını tamamlayan belediye asfaltlama çalışmalarını başlattı.

06.08.2012 14:42

Eski Fertek yolu olarak bilinen Gazeteci İsmet Sayın caddesinde alt yapı çalışmalarını tamamlayan belediye asfaltlama çalışmalarını başlattı.

Üst yapı çalışmaları öncesi kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yapımını sağlayan Niğde Belediyesi, tamamlanan alt yapı çalışmaları ardından asfaltlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Eski Fertek yolunda kanalizasyon hatlarının ve asbestli içme suyu hatlarının değişimi yapılarak cadde üzerinde ki yerleşim

Niğde Belediyesi, 2012 asfalt sezonunda Paşakapı Caddesi, Feridun Zeren Caddesi, İstasyon Caddesi, Bankalar Caddesi, Ethem Onbaşı Caddesi, Eski Sanayi Caddesi, Emin Alpkaya Caddesi, Selçuklu Caddesi, Bor Caddesi olarak bilinen Dr. Sami Yağız Caddesi Aydınlık Caddesi ve Emin Erişingil Bulvarı, Kavak Sokak, Söğüt Sokak, Yasemin Sokak, Özge Sokak, Pastırmacı Sokak, Hanlar Sokak, Kunt Sokak, Külhan Sokak, Hakkı Eroğlu Sokak, Tural Sokak, Şehit Emin Özmen Sokak, Yurt Sokak, Şehit Bayram Aksoy Sokak ve Tepe Bağlarında asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akdoğan; "Eski Fertek yolu, Fertek, Kumluca, Hancerli, ve hastaneleri Niğde'mize bağlayan yol. Özbelde ile şehir merkezi bağlantısı noktasında önemli bir güzergah. Eski Fertek yoluyla ilgili uzun süreli bir çalışma gerçekleştirdik. Yolun eğimleri farklıydı. Bu eğimleri düzgün hale getirdik. Eski Fertek yolu üzerinde kanalizasyon yıllardır ciddi bir problemdi bu sorunu giderdik. İçme suyu konusunda büyük bir problem vardı. Yaptığımız çalışmalar sonucu içme suyu sorununu çözüme kavuşturduk. Diğer yandan doğalgaz çalışmalarının da yapılmasını sağlayarak bu yolun asfaltlanmasına başladık. Kısa süre içerisinde yolun asfaltlanmasını tamamlayacağız" dedi.

Eski Fertek Yolu Tek Yön Olacak

Eski Fertek yolunda yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Eski Fertek yolunun tek yön olacağını ifade etti.

Başkan Akdoğan; "Eski Fertek Yolunu Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açıldıktan sonra tek yön haline getireceğiz. Yolun Devlet Hastanesine geliş istikametinde kullanılmasını sağlayarak, ambulansların ve hastaneye gelecek vatandaşlarımızın bir an önce ulaşımlarını sağlamış olacağız. Hastanelerin bulunduğu bu bölge için bu yolun tek yön olması gerekliğini düşünerek yolun standardını da arttırdık. Asfaltlama çalışmaları tamamlandıktan sonra bu daha net görülecek. Bu yolun hemşerilerimize hayırlı olmasını, kazasız belasız kullanılmasını Cenab-ı Hak bize nasip etsin diyorum" şeklinde konuştu.

Bor Yolunun İhalesi Yapıldı

Bor yolunda yapılacak genişletme çalışmaları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bor yolunun yapımıyla ilgili ihale yapıldı. ihale dosyası Kamu İhale Kurumunda incelenmekte. Kamu İhale Kurumunun incelenmesi neticelendikten sonrada yüklenici firma belli olacak ve yolunda yapımı inşallah kısa sürede başlayacak diye düşünüyoruz" dedi.

Caddelerde Yaya Kaldırım Yapımı

Niğde şehir merkezinde, asfaltlama çalışmalarının yanı sıra orta refüj ve yaya kaldırım yapımları da gerçekleşiyor. Selçuk Mahallesi Ethem Onbaşı Caddesi, Bankalar Caddesi, Emin Erişingil Bulvarı, Hanlar Sokak, Eski Sanayi Caddesi, Aydınlık Caddesi ve Dr. Sami Yağız caddesinde yaya kaldırım ve refüj yapımları devam ediyor.

Ayrıca asfaltlama işlemi biten Emin Erişingil Bulvarı'nda, Ethem Onbaşı Caddesi ve Hanlar Sokak'ta yaya kaldırımı, orta refüj çalışmaları devam ederken Aydınlık Caddesi'ndeki üst geçidin düzenlenmesi ve bağlantı yolu oluşturulma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eski Fertek Yolu Asfaltlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement