ESDER Girişimci Gençler Yetiştirmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

ESDER Girişimci Gençler Yetiştirmeye Devam Ediyor

ESDER Girişimci Gençler Yetiştirmeye Devam Ediyor

ESDER KOSGEB'le ortaklaşa düzenlemiş olduğu Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

03.03.2014 09:40

ESDER ve KOSGEB işbirliğiyle başlatılan Genç Girişimci yetiştirme kursu, kendi işini kurmak isteyen girişimci bireylere meslek hayatına atılmanın kapısını açıyor. ESDER'in ikincisini düzenlediği eğitim programı, "İnovasyona Dayalı Genç Girişimci Yetiştirme Projesi" kapsamında hayata geçirildi. Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde 10 gün süren eğitimlerin sonucunda belgeyi almaya hak kazanan Genç Girişimci adaylar sertifikalarını Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törenle aldı.

Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 30 kursiyere sertifikaları ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve Mamak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tevfik Bingöl tarafından takdim edildi.

Çelikus: "Esnaflık, müteşebbislik ruhunun doğduğu yerdir"

Uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilginin giderek arttığını ifade eden ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, KOSGEB ile yapılan protokolle kendi işini kurmak isteyen girişimci bireyler iş hayatına ilk adımı atmış adlıları belgeyle atmış olduğunu söyledi. Çelikus, bu sene ikincisini yaptığımız Girişimcilik Kursuyla mezunlarını verdiklerini belirterek, "Diğer şubelerimiz de şu anda hummalı bir çalışma içerisindeler. Yurdun dört bir yanında yeni girişimcilerin bu projelerle iş hayatına kazandırılması bizleri sevindiriyor." dedi. ESDER'in yeni girişimcilik projesinin aslında tarihi bir anlamı olduğuna dikkat çeken Çelikus, esnaflığın tüccarlık ve işadamlığının ilkokulu, zanaatkarlığın da sanayiciliğin ilkokulu olduğu benzetmesini yaptı. Çelikus, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esnaflık, müteşebbislik ruhunun doğduğu yerdir. Yeni girişimcilerin, ESDER bünyesinden yetişmesi Ahiliğin ve ESDER'in tarihi misyonuna da uygundur. Türkiye'nin en önemli gücü KOBİ'lerdir. Esnek yapıları, gelenekleri ve dayanışmalarıyla krizlere karşı hem kendilerini hem de ülke ekonomisini korumuşlardır. Bu proje de inşallah yeni KOBİ'lerin doğmasına yol açacaktır. Şimdiden aranızda işadamları ve sanayicileri görüyor gibiyim. Sertifikasını alan arkadaşlara hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Yapacağınız girişimlerle ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaksınız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER Girişimci Gençler Yetiştirmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement