Erzurum Mısır ve Suriye'deki Katliama Ağladılar - Son Dakika
Güncel

Erzurum Mısır ve Suriye'deki Katliama Ağladılar

Erzurum Mısır ve Suriye\'deki Katliama Ağladılar

Merkez Yakutiye İlçesindeki Lalapaşa Camiinde kılınan Cuma namazı sonrası kadın, erkek ve çocuklardan oluşan yaklaşık bin kişilik bir grup, Mısır'daki askeri darbeyi ve Suriye'de sivil halka yönelik yapılan katliamları protesto etti.

23.08.2013 16:49

Merkez Yakutiye İlçesindeki Lalapaşa Camiinde kılınan Cuma namazı sonrası kadın, erkek ve çocuklardan oluşan yaklaşık bin kişilik bir grup, Mısır'daki askeri darbeyi ve Suriye'de sivil halka yönelik yapılan katliamları protesto etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık slogan atarak katliamı kınadı. 'Müslüman zulme boyun eğmez', 'Diren Mursi diren Mısır', 'Biz Müslüman kardeşleriz' 'Yaşasın Suriye direnişimiz' gibi çok sayıda pankart ve dövizi taşıyan kalabalık uzun süre tekbir getirdi. Özellikle gençler darbe direnişçilerinin sembolü haline gelen 'Rabia' işaretinin bulunduğu tişörtleri giyerek direnişe destek verdi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olan Prof.Dr. Mustafa Ağırman, darbeyi kınadıklarını belirterek Mısır halkının her idareciden zulüm gördüğünü bildirdi. Buna rağmen hiçbir zaman Mısır halkının silaha sarılmadığını anlatan Prof.Dr. Ağırman İslam dünyasında kan akıyor. Bunu kim yapıyor peki Müslümanlar mı birbirini öldürüyor İçimizdeki satılmışlar, köleler, Avrupa ve Amerika uşakları bizi birbirimize düşürüyor. Kanın akmasında müslümanın bir suçu yoktur. Şu anda Mısır'da akan kan da müslüman kardeşlerden herhangi birisinin silah kullandığını, sopa aldığını gördünüz mü Zalimler, darbeciler saldırıyor. Mazlumlar şehit düşüyor. Demokratik yollarla mücadeleyi devam ettirin. Parti kurmazsanız, iktidara talip olmazsanız bunlar sizi ezdikçe ezerler. Suriye'deki kardeşlerimizi yıllardan beri katleden zalim, hain ve hatta dinsiz olan Esad'a karşı yumuşak davranan İran'daki iktadara sitemimizi beyan ediyoruz. Bugün zalim Esad ve Sisi'yi, darbecileri, oyuna gelenleri kınıyoruz diye konuştu.

Vuslat Derneğinin onursal başkanı hoca M.Şevket Gökşan dua ederek Mısır ve Suriye'deki halka yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Dua sırasında hoca gözyaşlarına boğulurken vatandaşlarda ağladı.

Öte yandan Ağrı'da da Merkez Camii önünde toplanan yaklaşık 300 kişi Mısır ve Suriye'deki olayları protesto ederek kınadıklarını belirtti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Mısır ve Suriye'deki Katliama Ağladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement