Erzurum Mem Fevzi Budak'ın Tahliye İstemi Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Erzurum Mem Fevzi Budak'ın Tahliye İstemi Reddedildi

Erzurum Mem Fevzi Budak\'ın Tahliye İstemi Reddedildi

Erzurum'da Okul Onarımlarında Ortaya Çıkan Yolsuzlukla İlgili Olarak Tutuklanan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın Tahliye Edilmesi İçin Yapılan Başvurular Reddedildi.

06.09.2010 20:05

ERZURUM'da okul onarımlarında ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili olarak tutuklanan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın tahliye edilmesi için yapılan başvurular reddedildi.

İl Özel İdare ve Milli Eğitim Müdürlüklerinde okul onarımları ile ilgili yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında 2 Eylül günü gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2003- 2009 yılları arasında 11 kez görevden alınan ve her defasında İdare Mahkemesi kararı ile görevine dönen Budak'ın tutukluluk halinin ortadan kaldırılması için 3 Eylül günü avukatları tarafından Sulh Ceza ve bir üst mahkeme olan Birinci Asliye Ceza'ya yapılan itiraz edildi.

Fevzi Budak'ın Avukatı Ercüment Şenol, tutuklama kararına yapılan itirazı Sulh Ceza ve 1. Asliye Ceza Mahkemesinin bugün (6 Eylül) görüştüğünü ve reddettiğini bildirdi. Delillerin toplanamadığı gerekçesiyle Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemelerinin itirazı reddettiğini anlatan Avukat Şenol, bu hafta içinde yeniden tahliye isteminde bulunacaklarını belirtti. Bundan sonraki sürecin tamamen Cumhuriyet Savcılığının iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunmasına bağlı olduğuna işaret eden Avukat Şenol, dosya hakkındaki gizlilik kararı sebebiyle konu hakkında fazla bilgileri olmadığını söyledi. Davayla ilgili soruşturmanın Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütüldüğünü, ancak Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın gözaltına alındığı gün dosyanın Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yazıcı'ya devredildiğini öğrendiklerini kaydeden Avukat Ercüment Şenol, "Müvekkilim Fevzi Budak'ın yolsuzlukla yakından uzaktan ilgisi yoktur"dedi.

Öte yandan aynı dava kapsamında daha önce tutuklanan İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli N.K. ve A.U.'nun da tahliye edilmesi için yapılan itirazların da Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmediği bildirildi.

Erzurum'daki Aziziye ve Narman YİBO'lar (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) ile Pasinler Yaslıtaş Köyü ilköğretim Okullarında hiç onarım yapmadan altı ayrı hak ediş raporu ile Müteahhit Bayram K.'ya Özel İdare'den 1 milyon 359 bin lira ödendiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tarafından hazırlanan tutanak, 1 Aralık 2009 günü valilik ile cumhuriyet savcılığına iletilmişti. Bankalardaki hesabına ve mal varlığına el konulan36 yaşındaki Müteahhit Bayram K., olayın savcılığa intikal ettirilmesi üzerine ortalıktan kaybolmuştu. Yapılan teknik takip sonucu İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli N.K. ve A.U, ardından da İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tutuklanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Mem Fevzi Budak'ın Tahliye İstemi Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement