Erü'de Rus Dili Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Erü'de Rus Dili Çalıştayı Başladı

Erü\'de Rus Dili Çalıştayı Başladı

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından 'Türkiye Üniversitelerinde Rus Dilinin Yabancı Dil Olarak Hazırlık Sınıflarında Öğretim Yöntemleri Çalıştayı' başladı.

07.09.2015 16:43

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından 'Türkiye Üniversitelerinde Rus Dilinin Yabancı Dil Olarak Hazırlık Sınıflarında Öğretim Yöntemleri Çalıştayı' başladı.

Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu işbirliğinde 7-8 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek çalıştayın açılış törenine Vekil Rektör Prof.Dr. Hamza Çakır, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet İnbaşı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okutman Halil Yücel ve bölüm akademisyenleri katıldı. Çalıştayda bir konuşma yapan  Vekil Rektör Prof,Dr. Çakır; şöyle dedi:

"En büyük sorunumuz dil. Bu sorunu çözmek için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor. Bunun için hangi dil üzerine olursa olsun bu gibi çalıştayların çok önemli olduğunu düşünüyor ve güzel sonuçlar çıkmasını ümit ediyorum. Edebiyat fakülteleri milletlerin kendi dillerini ve kültürlerini öğrenmesi açısından büyük bir fonksiyon üstleniyor. Aynı zamanda kültürlerarası diyalogun ve elçiliğinde temeli bu fakültelerdeki eğitimlerle atılıyor. Bizlerin kendimizi dünyaya çok iyi tanıtabilmemiz için, çok iyi kültür elçilerimizin olması gerektiğine inanıyorum. Bunun için yabancı dilleri çocuklarımıza çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, bu coğrafya bize tüm dilleri öğrenmeyi mecbur kılıyor. Bunu iyi bir şekilde yaparsak kazanan bu ülke olur."

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet İnbaşı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okutman Halil Yücel'in açılış konuşmalarını yapmalarının ardından toplantıya geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erü'de Rus Dili Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement