Ertuğrul Fırkateyninin Fedakar Bekir Çavuş'u; Alican Yücesoy! - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Fırkateyninin Fedakar Bekir Çavuş'u; Alican Yücesoy!

"Ertuğrul 1890" filminde, Japonya açıklarında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un kazan dairesinde görevli "Bekir Çavuş" karakterine hayat veriyor!

16.12.2015 10:10  Güncelleme: 10:11

Sefere çıkarken hamile eşini ardında bırakan ve dönüş yolunda, oğluna kavuşmak için gün sayan "Bekir Çavuş"un hikâyesi, Yücesoy'un etkileyici oyunculuğuyla, izleyenleri derinden etkileyecek.

Sevilen oyuncu Alican Yücesoy, 1890 ve 1985 yıllarında Türk- Japon ilişkilerine damga vuran iki tarihi olayı beyazperdeye taşıyan "Ertuğrul 1890"da; oldukça güçlü, sağlam karakterli, sevilen ve cesur bir adam olan "Bekir Çavuş"u canlandırıyor. 1890 yılında Japon karasularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un kazan dairesinde görevli "Bekir Çavuş", fırtınada geminin batmaması için elinden geleni yapsa da, hazin sona engel olamaz. Tek arzusu sefere çıkarken geride bıraktığı eşine ve yeni doğan bebeğine kavuşmak olan "Bekir Çavuş"un hikâyesi, Yücesoy'un etkileyici oyunculuğuyla izleyicilerle buluşacak.

Aynı zamanda Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun genel sanat yönetmenliği görevini yürüten Alican Yücesoy; tarih derslerinde öğrendiği Ertuğrul fırkateyninin hikâyesinde yer almaktan büyük gurur duyduğunu ifade ediyor. Küçüklüğünden beri Japon kültürüne büyük ilgi duyduğunu ve ilk defa uzak ve farklı kültüre sahip bir ülkenin film ekibiyle çalışma şansı yakaladığını da belirten Yücesoy; birlikte güzel bir işbirliği yaptıklarını dile getiriyor. Başarılı oyuncu, Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin, "Ertuğrul 1890" üzerinden genç kuşaklara aktarılacağına inandığını da sözlerine ekliyor.

"Ertuğrul 1890"; 1890 yılında Japon karasularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikâyesi ile 1985'te 215 Japon vatandaşının, Turgut Özal'ın talimatıyla THY tarafından İran- Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı gerçek öykülerini kurgusal bir senaryoyla aktarıyor. Dünya sinema tarihinin ilk Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890"; Türkiye'de 25 Aralık 2015'te vizyona girecek.

Ertuğrul Fırkateyninin Fedakar Bekir Çavuş\'u; Alican Yücesoy!
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ertuğrul Fırkateyninin Fedakar Bekir Çavuş'u; Alican Yücesoy! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement