Ergenekon Duruşmasında Gerginlik...(1) - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Duruşmasında Gerginlik...(1)

Ergenekon Duruşmasında Gerginlik...(1)

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesine Yönelik Saldırılara İlişkin Dava ile Birleştirilen Birinci Ergenekon Davasının 149. Duruşmasına Yaşanan Gerginlik Üzerine Ara Verildi.

07.06.2010 21:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon davasının 149. duruşmasına yaşanan gerginlik üzerine ara verildi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından bugünkü duruşmaya 20 İşçi Partili avukat katıldı. Duruşmada İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey söz aldı. Özbey, Cengiz'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasının hukuksuzluk olduğunu söyledi. Özbey, "Biz bu tiyatroda firüran olmayız" dedi. Bu sırada avukat bölümünde oturan İşçi Partili 20 avukat cübbelerini çıkarak masa üzerine koydu ve duruşma solununu terketti. İzleyici bölümünde bulunan yaklaşık 200 kişilik İşçi Partili de sloganlar atarak taşkınlık çıkardı. Mahkeme heyetine doğru yürüyen gruba jandarma engel oldu. Yaşanan taşkınlık üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengül grubun dışarı çıkarılmasını istedi.

Salondaki karmaşa yaklaşık 10 dakika sürdü. Yaşanan olaylar nedeniyle mahkeme başkanı Şengün duruşmaya ara verdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Duruşmasında Gerginlik...(1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement