Ergenekon Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası Yarına Ertelendi

Ergenekon Davası Yarına Ertelendi

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk 2 saat sürelik son savunmasını yaptı.

06.05.2013 19:52

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk 2 saat sürelik son savunmasını yaptı. Mütalaada hakkında örgüt üyeliği suçlaması bulunduğuna dikkat çeken sanık Öztürk, salondaki perdeye uluslararası düzeyde tanınan terör örgütlerinin isimlerini yansıtarak, "Listede PKK var ama Ergenekon diye bir örgüt yok. Bunlar evrensel hukukun kabul ettiği terör örgütleridir. Buraya mı sokulmaya çalışıyorum? Yok böyle bir şey. Siz neyin mütalaasını yazdınız. Bakın diğer örgütlerin şeması burada" dedi.

Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Öztürk'ü uyararak savunma kapsamında beyanda bulunmasını söyledi. İddianamede özel fotoğraflarının yer almasını eleştiren sanık Öztürk, "Danıştay olayını burada canı gönülden inceleseydik, yargılandığımız dava ile bir ilgisinin olmadığını anlayacaktık. Öcalan 'Sayın' oldu, burada yargılanan gazeteciler, akademisyenler, askerler terörist oldu" dedi. Uluslararası terör örgütlerinin listesini mahkemeye sunan Öztürk, 6 yıldır tutuklu olduğunu belirterek beraatini istedi. Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi eski Bilgi Destek Grup Komutanı emekli Albay Orhan Güçlü ise, dava konusu andıçta parafı olduğu için suçlandığı belirtti. Görev yaptığı birimin Bilgi Destek Dairesi'nden ayrı bir yerde olduğunu, internet sitelerini ve içeriklerini iddianamede gördüğünü daha önce ifade ettiğini söyleyen Güçlü, "Benim için andıç günlük, sıradan evraklardan bir tanesidir. İsmim açıldıktan sonra 'imzalayamam' demek yoktur. Eğer varsa bir açıklamanız eklenir" diyerek beraatini istedi. Duruşmada savunmasını yapan teğmenler Önder Koç, Hasan Hüseyin Uçar ve Yaşar Tozkoparan ile Rasim Görüm ve Bekir Çelik de iddia edilen Ergenekon terör örgütüne üye olmadıklarını belirterek, beraatlerini istedi. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement