"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ, CHP milletvekilleri Balbay ve Haberal ile emekli Tuğgeneral Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanıklı davanın 318. duruşması başladı Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmaları..

19.06.2013 17:36

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 318. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 37 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan 5 sanık da hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan tutuksuz sanık Oğuzhan Sağıroğlu, Alevi cemaat liderleri ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast yapılacağı iddiasına ilişkin hazırlanan "S1 Listesi"ne teğmenler Cihan Arık ve Onur Özdemir'in adını vermekle suçlandığını hatırlattı.

Sağıroğlu, öğretmen olduğunu belirterek, "Yasadışı olduğunu düşündüğüm hiçbir yapının içinde yer almadım. Ne eylemde ne de suikastta, devletin aleyhine olan hiçbir yapıda görev almadık. Resmi bir görev olduğuna inandığım için teğmenlerin isimlerini vererek, onlara  vesile oldum. Kimlik numaraları ve kan gruplarını bildirdim. Hiçbir terör örgütüne kimlik numarası ve kan grubu bildirilerek girilmez. Hem kendim hem de 2 arkadaşım için beraat talep ediyorum" diye konuştu.

"Faturasız bıçak almam"

Tutuksuz yargılanan iş adamı Hüdayi Ünlüer de et işiyle uğraştığını belirterek, "Sözde terör örgütünü bilmiyorum. Bilmediğim halde 28 ay tutuklu kaldım. Neyi savunacağımı, niye yargılandığımı bilmiyorum" dedi.

Dava nedeniyle işlerinin bozulduğunu, mağdur olduğunu anlatan Ünlüer, ruhsatsız silah bulundurduğu iddialarında ilişkin de "Ben et işiyle uğraşıyorum. Bırakın ruhsatsız silahı, faturasız, belgesiz döner bıçağı, kasap bıçağı bile almadım" ifadelerini kullandı.

Dava sanıklarından İbrahim Şahin'in, "özel harekat polisi olması ve terörle mücadele görevi yapması" şeklinde hafızasında yer edindiğini belirten Ünlüer, dava sanıklarından Mehmet Koral ile restoranına gelen Şahin'e bu nedenle "Matild" isimli kadının adını verdiğini kaydetti.

Ünlüer, terör örgütü PKK'ya yardım ettiği belirtilen bu kadının daha sonra dolandırıcılıktan 17 ayrı sabıkasının çıktığını ifade ederek, "Bunun beni sözde terör örgütüne üye yapacağı, aile hayatımı mahvedeceğini söyleselerdi gülerdim" dedi.

Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement