"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Duruşmada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Rıza Ferit Bernay'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanığın esas hakkındaki savunması alındı.

13.06.2013 18:23

- Duruşmada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Rıza Ferit Bernay'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanığın esas hakkındaki savunması alındı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mütalaaya ilişkin savunmasını yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Rıza Ferit Bernay, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Bernay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 2000-2008 yıllarında rektörlük yaptığı, halen aynı üniversitede Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi oldğunu belirterek, "Terör örgütü faaliyeti olarak darbe ortamı yaratmak için üniversitelerde kargaşa yaratmak ve üniversiteleri sokağa dökmek suçlaması, insaf sınırlarının çok ötesindedir. 8 yıllık rektörlüğüm boyunca yönettiğim üniversitede hiçbir kargaşanın olmadığını ve oluşan bir-iki öğrenci eylemini de bizzat gençleri ikna ederek durduğum devlet kayıtlarından bulunabilir" diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) yönetiminde bir süre görev aldığını belirten Bernay, ADD'de örgütsel faaliyet yaptığı iddiasına ilişkin de "ADD kuruluşundan bu yana ve halen kamu yararlı derneklerden biri olarak faaliyet göstermektedir. ADD'yi bir terör örgütü olarak suçlamak ama bu konuda bir işlem yapmamak aynı zamanda hükümet onayıyla kamuya yararlı dernek statüsünde görevlendirmek nasıl bir çelişkidir, takdirinize bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Duruşmada, Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek, Ercümet Ovalı, Hayrettin Ertekin ve Birol Başaran'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın esas hakkındaki savunması alındı.

Duruşma, yarına ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement