ER-KA ile Protokol İmzalandı - Son Dakika
Güncel

ER-KA ile Protokol İmzalandı

ER-KA ile Protokol İmzalandı

İnegöl Belediyesi, geri dönüşüm toplama konusunda Er-Ka Geri Dönüşüm ve İnegöl Geri Dönüşüm Firması ile protokol imzaladı.

13.02.2013 15:20

İnegöl Belediye'si, Er-Ka Geri Dönüşüm ve İnegöl Geri Dönüşüm firmaları ile protokol imzalayarak İnegöl'de çevrecilik ve yaşam kalitesi adına önemli bir adım attı.

Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, 2006 yılında '0' olan geri dönüşüm rakamının bugün yıllık 7 bin 900 ton rakamına ulaştığını söyledi.

Protokol öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; İnegöl Belediyesi'nin olarak en büyük görevlerinden birinin çevreye yatırım yapmak olduğunu belirterek, çevreye yatırımın insana yapılacak en büyük yatırımlardan biri olduğunu söyledi.

Geri dönüşüm firması Er-Ka ile ilk etaptan başlamak sureti ile tüm İnegöl'ü geri kazanım uygulama alanına dâhil ettiklerini söyleyen Gülhan Şahin, İnegöl'ün büyük bir yerleşim yerine sahip olduğundan bu zamana kadar tek olarak toplama çalışmalarını yürüten Er-Ka Geri Dönüşüm firmasının yanına, bu işi daha verimli ve daha sağlıklı yapabilmek adına İnegöl Geri Dönüşüm Firmasını da dâhil ettiklerini belirtti.

Bu iki firma ile Geri Kazanım Protokolü gerçekleştireceklerini aktaran Şahin; protokol çerçevesinde;

İnegöl Geri Dönüşüm firmasının, Esentepe, Yunus Emre, Yeni, Üçevler, Orhaniye, Fatih, Cumhuriyet, Sinanbey, Mesudiye, Yenice, Cuma, Mahmudiye ve Hamidiye Mahallelerinde;

Er-Ka Geri Dönüşüm firmasının ise; Osmaniye, Süleymaniye, Burhaniye, Turgutalp, Kemalpaşa, Akhisar, Huzur Mahalleleriyle TOKİ bölgesinde toplama işlemi yapacağını söyledi.

2006 yılında '0' olan geri dönüşüm rakamını; Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'ın bu konuya gösterdiği hassasiyet neticesinde bu gün yıllık 7900 ton rakamına ulaştırdıklarını belirten Gülhan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu da demektir ki; 250 ton çöpün çıktığı İnegöl'ümüzde günlük 22 ton ambalaj atığı toplanmaktadır. Bu rakam ile 22 ton cam, kâğıt, metal ve plastik gibi ambalaj atıklarını çöpe karışmaktan kurtarıyor ve doğaya geri kazanmasını sağlamış oluyoruz. İnegöl Belediyesi olarak milli bir servetin çöpe atılmasını 6 senedir önlüyoruz. Bu da bizim ve İnegöl halkı için gurur verici bir olgudur. Ben her iki firma ile yapacağımız protokolün ilçemize daha çok kazançlar getirmesini diliyor, günlük geri dönüşüm rakamımızın daha da üst seviyelere çıkmasını temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ER-KA ile Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement