Enkazın Başında Yeğeninin Kurtarılmasını Bekleyen Vatandaş: "Memur Olarak Atanmıştı, Görevine Başladı, Yerleşti O Gece Depreme Yakalandı" - Son Dakika
Güncel

Enkazın Başında Yeğeninin Kurtarılmasını Bekleyen Vatandaş: "Memur Olarak Atanmıştı, Görevine Başladı, Yerleşti O Gece Depreme Yakalandı"

Depremin en ağır etkilerinin hissedildiği Hatay’da, vatandaşlar yakınlarını kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalışıyor. Yeğeninin enkaz altından çıkarılmasını bekleyen bir vatandaş, “Yeğenim ayın 30’unda sağlık memuru olarak Araştırma Hastanesi’ne atanmıştı. Görevine başladı, yerleşti ilk gece oturdu. O gece depreme yakalandı. Biz 4 gündür AFAD’tan ilgi göremedik. ‘72 saatten sonra iş makinaları kullanabilirsiniz’ dediler. Yani insanlar öldükten sonra mı kurtarmaya çalışacağız. Kendi imkanlarımızla vinç istedik, Diyarbakır’dan çıktı geldi. Başka yere yönlendirdiler yolda” dedi.

09.02.2023 19:34  Güncelleme: 19:47

MAHİR BAĞIŞ

Depremin en ağır etkilerinin hissedildiği Hatay'da, vatandaşlar yakınlarını kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalışıyor. Yeğeninin enkaz altından çıkarılmasını bekleyen bir vatandaş, "Yeğenim ayın 30'unda sağlık memuru olarak Araştırma Hastanesi'ne atanmıştı. Görevine başladı, yerleşti ilk gece oturdu. O gece depreme yakalandı. Biz 4 gündür AFAD'tan ilgi göremedik. '72 saatten sonra iş makinaları kullanabilirsiniz' dediler. Yani insanlar öldükten sonra mı kurtarmaya çalışacağız. Kendi imkanlarımızla vinç istedik, Diyarbakır'dan çıktı geldi. Başka yere yönlendirdiler yolda" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden en ağır hasarı alan illerden biri de Hatay oldu. Hatay'da ölü ve yaralı sayısı, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 yıkıcı depremin ardından artıyor. İl bazında açıklanan verilere göre Hatay'da 3 bin 356 vatandaş yaşamını yitirdi.

"İNSANLAR ÖLDÜKTEN SONRA MI KURTARMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

AFAD ekiplerinin desteklerini göremediklerini belirten bir vatandaş, kendi imkanlarıyla enkaz altından yakınlarını kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Yeğenin Hatay'da bir hastaneye göreve yeni başladığını belirten vatandaş, enkazın altından akrabasının çıkarılmasına izin verilmediğini belirterek ANKA Haber Ajansı'na şöyle konuştu:

"Dördüncü günümüz kendi imkanlarımızla çalışanların hepsi (enkazda çalışan) akrabalarım, öz çocuklarımız. Malzeme olarak da hepsi bizim kendimize ait (iş makinaları). Yeğenim Dursun Aydın isminde. Ayın 30'unda sağlık memuru olarak Araştırma Hastanesi'ne atanmıştı. Görevine başladı, yerleşti ilk gece oturdu. O gece depreme yakalandı. Biz 4 gündür AFAD'tan ilgi göremedik. Gelen arkadaşlar kayboldular. Ön tarafta enkaz altında kalmış, kokmaya başlamış, onu bile kaldırmaya hiçbir grup yeltenemedi. Halen de duruyor. '72 saatten sonra iş makinaları kullanabilirsiniz' dediler. Yani insanlar öldükten sonra mı kurtarmaya çalışacağız? Kendi imkanlarımızla vinç istedik, Diyarbakır'dan çıktı geldi. Başka yere yönlendirdiler yolda."

"ÇADIR DAĞITILMADI"

Bir başka vatandaş da "Gelinimin annesi, babası var. Gelinim buraya misafirliğe gelmişti. İki gün kaldı, böyle oldu" derken bir başkası da "Yardımlar geldi ama çadırı hiçbir yerde görmedik. Çadır dağıtılmadı. Deprem olduğu günden beri dışardayız, yağmurun altında" dedi.

Enkazın Başında Yeğeninin Kurtarılmasını Bekleyen Vatandaş: "Memur Olarak Atanmıştı, Görevine Başladı, Yerleşti O Gece Depreme Yakalandı"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Enkazın Başında Yeğeninin Kurtarılmasını Bekleyen Vatandaş: 'Memur Olarak Atanmıştı, Görevine Başladı, Yerleşti O Gece Depreme Yakalandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement