Engellilerin 'Protokol' Serzenişi - Son Dakika
Güncel

Engellilerin 'Protokol' Serzenişi

Engellilerin \'Protokol\' Serzenişi

Erzurum'da 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, Zihinsel Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Girişimci Engelliler Derneği Genel Merkezi ve Down Sendrom Engelliler Derneği, Atatürk anıtına çelenk koydu.

03.12.2014 17:59

Erzurum'da 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, Zihinsel Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Girişimci Engelliler Derneği Genel Merkezi ve Down Sendrom Engelliler Derneği, Atatürk anıtına çelenk koydu. Dernek başkanları, programa kent protokolünün katılmamasına tepki gösterdi.

Merkez Yakutiye ilçesinin Havuzbaşı semtindeki Atatürk anıtına yakınları ya da kendi imkanları ile gelen dernek üyeleri çelenk koydu, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Engelliler adına açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, sorunlarını dile getirdi. 1996 yılından beri derneğin başkanlığını sürdürdüğünü ifade eden Efe, "Bugüne kadar hep söylemleri duyduk artık eylemlerle bazı şeylerin yerine getirilmesini istiyoruz. Biz bu sıkıntılarımızı her 3 Aralık ve 16 Mayıs'ta dile getiriyoruz. Ama hiçbir şey değişmiyor. Hayat yaşanıldığı an güzeldir. Buraya gelen tekerlekli sandalyeli üyelerimiz Ata'nın huzurana çıkamadı. Bizleri uzaktan izlemek zorunda kaldılar" dedi.

Bugüne kadar engelliler için çok şey yapıldığını ama hiçbirinin uygulamaya geçilmediğini söyleyen Girişimci Engelliler Derneği Genel Merkezi Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu "Protokol 2 Aralık günü mesaj yayınladı. Yayınlanan bu mesaj bizleri çok üzmüştür. Ne kadar kanun çıkarırsanız çıkarın bir anlam ifade etmiyor. Çünkü protokolün mesajlarında yürürlükten bile kaldırılan engelli yerine 'özürlü' kelimesi kullanılmıştır. Bu da yayınlanan mesajın adet yerini bulsun diye amatörce yazıldığı ve sorunlarımızla ne kadar ilgilendiklerini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Erzurum Down Sendrom Engellier Derneği Başkanı Neriman Özbaykal ise protokolun çelenk koyma törenine gelmemesini, "Engellilerden tiksindikleri için gelmiyorlar. Buna da çok üzülüyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

Anıta çelenk konulmasının ardından dernek başkanları ve engelliler alandan ayrıldı. Tekerlekli sandalyeli engellerin anıttan ayrılışı sırasında ise trafik polisleri yolu kesip geçişlerine yardımcı oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engellilerin 'Protokol' Serzenişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement