Engelli Festivali 13 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Festivali 13 Mayıs'ta Başlıyor

Engelli Festivali 13 Mayıs\'ta Başlıyor

Avrupa'nın ilk 'Engelli Festivali' olan 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, 13 Mayıs'ta başlayacak.

09.05.2013 13:42  Güncelleme: 13:50

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen ve Avrupa'nın ilk 'Engelli Festivali' olan 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, 13 Mayıs'ta başlayacak. 8 ülkeden binlerce engellinin katılacağı festivalde, engelli sporları tanıtımı, dans gösterileri ve sevgi korteji gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliği ile düzenlenen 9.'ncu Uluslararası Gençlik Festivali, 13 Mayıs'ta başlayacak.

Festivalin bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yılki festivale Adanalı engellilerin yanı sıra, ABD, Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan 100 engelli gencin, yurt içinden de Diyarbakırlı gençlerin davet edildiğini kaydetti. Aldırmaz, festivalin 'Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur' sloganı ile gerçekleştirildiğini belirterek, engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmak için 230 adet belediye otobüsüne asansörlü rampa yapıldığını söyledi. Aldırmaz, son olarak da Karataş'ın Yemişli köyünde 75 dönüm araziye Engelli Konaklama Merkezi kurulacağını bildirdi.

Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise festivalin ABD'li davetlilerle kamu ve özel eğitim kurumların ziyaret edilmesiyle başlayacağını, 16 Mayıs'ta Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenecek olan gösteri ve panayırlarla da son bulacağını belirtti. Karakaya, festival kapsamında sevgi yürüyüşü, engelli sporlarının tanıtımı ve dans gösterilerinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

13 Mayıs'ta başlayan 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, Engelliler Haftası'nı da içerisine alarak 17 Mayıs'ta sona erecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Festivali 13 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement