Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri\'de

Yıldız, emniyet mensupları ve huzurevi sakinlerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı

14.10.2013 15:38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de emniyet mensupları ve huzur evi sakinlerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Yıldız, ilk olarak Emniyet Müdürlüğünün sosyal tesislerinde emniyet çalışanlarıyla bir araya geldi. Tek tek polislerin bayramını tebrik eden Yıldız, daha sonra tesislerin bahçesindeki simülasyon aracı hakkında bilgi aldı. Simülasyon aracına binen Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'in, aracın boynundaki rahatsızlığı artırabileceği uyarısı üzerine tekrar araçtan indi.

Simülasyon aracının döndürülerek takla atan bir otomobilin canlandırılmasını izleyen izleyen Yıldız, "Araçlara binildiğinde mutlaka emniyet kemerinin takılması gerekiyor. Emniyet kemerinin önemini simülasyon aracında görebiliriz. Takla atan bir otomobilde emniyet kemerini takan yolcu ve şoför savrulmaktan kurtuluyor" dedi.

Daha sonra Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevine geçen Yıldız, burada yaşlılara karanfil vererek, bayramlarını tebrik etti.

Türkiye'de özel bakım evleri haricinde 10 bin yatak kapasiteli 99 huzurevi olduğunu ve bu huzurevlerinde 8 bin 800 yaşlının kaldığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak yaşlılarımıza her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz. Maaşını alamayan yaşlılarımızın bu hizmeti ayaklarına kadar götürüyoruz. Bu konuda hükümetimiz çok ciddi çalışma yaptı. Büyüklerin kalplerini cezbettiğimiz sürece başarılı olabilen milletiz. Batı toplumlarında büyüklerle küçükler arasında bağ kopmuş durumda. 400 milyon yaşlısına 2035 yılında nasıl bakacağını bilemeyen ve hükümet politikasını değiştirmek zorunda kalan ülkeler var."

Huzurevi sakinleri adına konuşan Mustafa Gedikbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizim en büyük sıkıntımız yaşadığımız özlem. Onu da sizler gelince gideriyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Huzurevi sakinlerinden Hüseyin Yıldız, türkü okudu.

Huzurevi ziyaretine Bakan Yıldız'ın eşi Selma Yıldız ile Vali Orhan Düzgün ve eşi Eşem Gül Düzgün de katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement