En Küçük Gezi Protestocusunun Davası Düştü - Son Dakika
Güncel

En Küçük Gezi Protestocusunun Davası Düştü

En Küçük Gezi Protestocusunun Davası Düştü

Gezi eylemi sırasında yola yazı yazdığı iddiasıyla suçlanan 13 yaşındaki B.T.İ'nin Çanakkale Adliyesi'nde başlayan davası sonuçlandı.

21.01.2014 14:15  Güncelleme: 14:26

Gezi eylemi sırasında yola yazı yazdığı iddiasıyla suçlanan 13 yaşındaki B.T.İ.'nin Çanakkale Adliyesi'nde başlayan davası sonuçlandı. B.T.İ.'ye ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Çanakkale'de düzenlenen Gezi protestoları sırasında kara yoluna sprey boya ile, "Kahrolsun faşizm" yazdığı öne sürülen 13 yaşındaki B.T.İ.'ye 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava düştü. Aralarında İstanbul'dan gelen Taksim Dayanışma Platformu üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi duruşma tamamlanana kadar adliye önünde bekledi. Duruşmada alınan karar, büyük bir coşkuyla karşılandı.

50'ye yakın avukatın gönüllü olarak savunmak istediği B.T.İ.'yi duruşmada 14 avukat temsil etti. 2-6 yıl arasında hapis talebiyle hakkında dava açılan ortaokul öğrencisi B.T.İ., ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmanın sonunda mahkeme B.T.İ.'nin ceza ehliyeti olmadığına hükmetti ve davanın düşürülmesine karar verdi.

Baba Tamer İ., adliye çıkışında, kendilerini bekleyen kalabalığa oğlunun suçlandığı, "Kahrolsun faşizm" sloganıyla bağırarak, "Faşizme meydan okuyan dostlarım. Hepiniz hoş geldiniz. Evet, bu daha başlangıç, mücadeleye devam edeceğiz. Bunlara, efendilere çocuklarımızı yem etmeyeceğiz. Bu ülkenin sahipleri biziz. Namuslu, onurlu insanlar bu ülkenin sahibi" dedi.

İstanbul Barosu avukatlarından Sabri Kuşkonmaz, "Çocuğun sorgusu bile alınmadan davanın düşmesi talebimiz oldu ancak mahkeme çocuğun dinlenmesini de gerek gördü. Çocuğu dinledikten sonra, çocuğun suçlanacağı bir durum söz konusu değildi. O nedenle cezasızlık kararı verildi. Çocukla ilgili herhangi bir ceza verilmemesi kararı alındı" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En Küçük Gezi Protestocusunun Davası Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement